Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat marti, intrebat cum comenteaza declaratia presedintelui ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit cand a fost procuror, ca singura situatie de conflict cu legea era in cazul ofiterilor care "au turnat la Securitate, care au facut politie politica".

Robert Cazanciuc a spus ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001 sunt "declaratii de campanie", transmite Mediafax.

"In mod cert, sunt declaratii de campanie. La ora 6.00 (ora 18.00, n.r.) dam o declaratie, un apel la o campanie riguroasa, la ora 10.00 (22.00, n.r.) avem o alta declaratie, pe teme ridicole", a mai spus ministrul Justitiei.

Cazanciuc a subliniat ca nu este treaba Ministerului Justitiei sa spuna daca sunt sau au fost ofiteri acoperiti in anumite institutii.

"Nu e treaba Ministerului Justitiei sa afle daca sunt sau nu sunt ofiteri acoperiti in anumite institutii, daca au fost sau nu au fost in anumite institutii, la un moment dat", a adaugat Cazanciuc.

Ministrul a precizat ca, din cate stie, singura situatie de conflict cu legea era atunci cand "era vorba de ofiteri care au turnat la Securitate, care au facut politie politica".

"In acea situatie aveam, cu siguranta, un conflict cu legea", a mai spus Cazanciuc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi.