Credibilitatea Romaniei are de suferit enorm, din cauza scandalului legat de ofiterul acoperit din cursa prezidentiala. O spune la RFI presedintele UDMR, Kelemen Hunor. El afirma ca declaratiile lui Traian Basescu nu l-au convins, in absenta unor dovezi concrete.

Presedintele Traian Basescu a sustinut luni seara la Realitatea TV ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE, in perioada 1997-2001.

Kelemen Hunor e sceptic: "Am mai multe intrebari decat raspunsuri. Basescu spune ca e, premierul spune ca nu e. Sigur, Basescu aseara nu a aratat dovezi sau asa am inteles, ca nu am vazut eu emisiunea. Un Monitor Oficial nu este o dovada si niste deductii cat de cat logice nu arata mare lucru".

"Am mai multe intrebari. Presedintele Basescu a spus acum cam patru-cinci saptamani ca stie cine e. De ce nu a zis atunci? De doua ori a fost bun Victor Ponta pentru functia de premier, atunci stia, nu stia? (...) Nu sunt de acord ca serviciile secrete sa aiba ofiteri in Parlament, in politica, in justitie si in institutiile democratice, care nu au atributii in acest domeniu", declara liderul UDMR. Continuarea pe www.rfi.ro.