Vicepremierul Liviu Dragnea a primit, duminica, la manastirea Hurezi, din partea patriarhului Daniel, ordinul "Sfintii Martiri Brancoveni" pentru contributia adusa de acesta in renovarea mai multor lacase de cult, transmite Agerpres.

Liviu Dragnea si Patriarhul DanielFoto: basilica.ro

Patriarhul a mentionat faptul ca Liviu Dragnea este "un om de cuvant, nu promite mult, dar cand promite se tine de cuvant'"

Viceprim-ministrul Dragnea a declarat ca nu se astepta sa primeasca aceasta distinctie.

"Preafericitul Daniel mi-a spus saptamana trecuta ca s-ar bucura sa fiu si eu prezent aici. Am venit cu drag aici, pentru ca este un loc cu totul deosebit. Am avut si onoarea sa primesc aceasta distinctie, care ma copleseste. Nu ma asteptam, am fost destul de surprins de acest gest. Turismul din Romania ar putea aduce mult mai mult decat aduce in prezent, avem un potential turistic urias, neexploatat insa mare parte din el, iar turismul monahal la fel ar putea fi o coordonata a acestui turism, nu doar aici, la Valcea, pentru ca nu exista judet in tara noastra care sa nu aiba asemenea locuri sfinte. Sa speram ca in anii urmatori ne va preocupa mai putin ura dintre noi si mai mult ce ar trebui sa facem bine pentru tara noastra", a spus Dragnea.

Alaturi de Liviu Dragnea au mai primit distinctii pictori restauratori ai picturii Manastirii Hurezi, directorul Directiei pentru Cultura Valcea.

Totodata patriarhul Daniel a oferit Manastirii Hurezi o parte din moastele domnitorului Constantin Brancoveanu si o icoana uriasa cu Sfintii Martiri Brancoveni.

Manastirile Surpatele, Brancoveni si Dintr-un Lemn au primit la randul lor icoane cu fragmente din ramasitele pamantesti ale domnitorului Constantin Brancoveanu.

La Manastirea Hurezi, patriarhul Daniel a oficiat o slujba religioasa cu ocazia aducerii ramasitelor pamantesti ale domnitorului Constantin Brancoveanu, ctitor al manastirii valcene, dupa 300 de ani de la martiriul sau din anul 1714.