Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Oleg Malginov, a declarat vineri ca prefera sa nu comenteze declaratiile oficialilor de la Bucurestei legate de cazul Lukoil, "pentru a nu adauga emotii in discursul politic public din Romania in aceasta perioada foarte importanta pentru tara".

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg MalginovFoto: Agerpres

"In ultima perioada in legatura cu situatia in jurul rafinariei 'Petrotel-Lukoil' si a activitatii in Romania a companiei petroliere 'Lukoil', in general, au aparut destule declaratii publice, din pacate, nu de fiecare data echilibrate, a caror limbajul este departe de cel acceptat in cadrul comunicarii internationale", afirma ambasadorul, intr-un comunicat citat de Digi24.ro.

"Las aceste declaratii, care pot transmite semnale gresite atat mediului de afaceri, cat si altor structuri, fara comentariu, pentru a nu adauga emotii in discursul politic public din Romania in aceasta perioada foarte importanta pentru tara.

Intre timp, ca rezultat al eforturilor facute in toate ultimele zile rafinaria de la Ploiesti a inceput sa-si reia productia", adauga acesta.

Comentariile sale vin dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat cu o zi in urma ca guvernul trebuie sa fie pregatit pentru preluarea rafinariei Lukoil, daca actionarii rusi se decid sa o inchida.