Liberalul Alexandru Muraru a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in legatura cu declaratiile Gabrielei Firea referitoare la familiile fara copii. Contactat de HotNews.ro, presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat ca Muraru si Firea au fost citati pentru a se prezenta la audieri luni.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

Alexandru Muraru, vicepresedintele PNL Iasi, a depus la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) o sesizare privind declaratiile pe care le-a facut Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, la adresa familiilor fara copii.

Csaba Asztalos, presedintele CNCD, a declarat pentru HotNews.ro ca institutia pe care o conduce a primit sesizarea si "am facut procedura de citare pentru luni, ora 9:30, pentru ambele parti". "Dupa audieri vom face un raport, noi in fiecare miercuri avem sedinta, si in principiu intr-o saptamana ar trebui sa avem o decizie", a explicat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului.

Alexandru Muraru, vicepresedintele PNL Iasi, a anuntat intr-un comunicat de presa ca a sesizat CNCD in legatura cu declaratiile senatorului PSD Gabriela Vranceanu Firea la adresa lui Klaus Iohannis, formulate in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul PSD, transmite Mediafax.

Liberalul a declarat ca acuzatiile Gabrielei Firea discrimineaza o categorie larga de cetateni si vizeaza "un grup de persoane sau o comunitate". Alexandru Muraru a afirmat ca, potrivit specialistilor din domeniu, statistic, in Romania, aproape 25% din cupluri se confrunta cu problema infertilitatii, relateaza Mediafax.

"Crearea unei stereotipii si aducerea in cadrul public a unei asemenea chestiuni intime, menita sa demonstreze in mod fals o anumita slabiciune sau o calitate negativa, este de natura sa discrimineze grav dreptul la viata privata, drept fundamental consfintit de Constitutia Romaniei", sustine Muraru.

Amintim ca Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, a declarat marti, 7 octombrie, ca "din punctul meu de vedere, a fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii... Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca mai ales acea afirmatie pe care a facut-o, sa spunem din greseala, dar ea ramane in spatiul public, si anume, ca neinvestind in educatia copiilor a investit in imobiliare, dl. Iohannis practic a spus ceea ce gandea, ca, intr-un fel, pune mai mult pret pe investitia in imobiliare decat in educatia copiilor. Victor Ponta este un bun familist, este casatorit, are un baiat, Andrei, are o fetita, Irina, si sunt convinsa ca-si mai doresc Daciana si Victor copii si eu le urez, ca mama deja a trei copilasi, sa mai aiba", a spus Gabriela Firea, citata de Agerpres.

Firea l-a acuzat pe Iohannis ca nu a infiat un copil: "Nu toata lumea poate sa aiba in mod natural copii, pentru ca pot sa apara probleme de sanatate, dar poti sa infiezi un copil daca vrei sa ai o familie completa din toate punctele de vedere si mai ales ca, din perspectiva financiara, nu cred ca se punea problema ca familia Iohannis sa nu poata sa ingrijeasca unu-doi copii".