Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca nu a intervenit in dosarul Lukoil si ca nu a vorbit cu niciun procuror despre aceasta cauza penala. Amintim ca seful Executivului a criticat in mod repetat masura sechestrului impusa de procuror pe conturile de salarii cu argumentul ca risca sa lase 3500 de angajati fara bani sau ca ar putea veni la guvern sa protesteze.

"Nu am facut nicio interferenta in justitie, nu am vorbit cu niciun procuror", a declarat premierul Ponta, intrebat despre scandalul iscat in jurul cazului Lukoil.

Ponta a reiterat ca in calitate de premier are o obligatie fata de "cei 3500 de oameni (angajati ai rafinariei Petrotel Ploiesti - n.red.) care poimaine ar trebui sa isi incaseze salariul. (...) Pe mine m-a interesat si ma bucur ca acesti 3500 de oameni vineri o sa isi ia salariul".

Premierul a reluat declaratiile facute in cursul zilei aratand ca orice rafinarie din Romania plateste lunar catre bugetul general consolidat aproximativ 100 milioane de dolari.

Parchetul Curtii de Apel Ploiesti precizeaza miercuri ca deciziile luate in cazul S.C. Petrotel Lukoil SA au rezultat in urma discutiilor cu reprezentantii conducerii societatii si "nu urmare unor declaratii cu caracter public facute de persoane din spatiul politic", transmite Mediafax.

Pe de alta parte, seful CSM, Adrian Bordea, a declarat, citat de Romania Libera, ca nu are probe pentru a afirma ca interventia premierului a fost o interventie in justitie si ca n-a vazut declaratiile acestuia. Victor Ponta a criticat in mod repetat masura sechestrului impusa de procuror pe conturile de salarii cu argumentul ca risca sa lase 3500 de angajati fara bani sau ca ar putea veni la guvern sa protesteze.

Declaratiile lui Ponta si decizia ulterioara a procurorilor de ridicare partiala a sechestrului au determinat reactii politice, dar si reactia CSM, care urmeaza sa decida daca a fost afectata independenta procurorului de caz. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti sustine insa ca decizia apartine procurorului si ca n-a fost influentat politic.