Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, arestat preventiv de la sfarsitul lunii mai pentru fapte de coruptie, si-a depus demisia de la sefia CJ, anunta Mediafax.

Avocatul presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Cluj, Tiberiu Ban, a declarat, vineri, ca depunerea demisiei de catre clientul sau este "o decizie personala".

"Este o apreciere personala, din considerente personale. A fost o decizie personala sa lase actul de justitie sa se desfasoare".

Uioreanu si-ar fi pierdut mandatul la sase luni de la arestare, respectiv in 21 noiembrie.

In urma demisiei acestuia, Guvernul trebuie sa stabileasca data alegerilor pentru functia de presedinte al CJ Cluj, in termen de 90 de zile.

In 23 iunie, Horea Uioreanu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru trei infractiuni de luare de mita, din care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, in forma continuata (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

In acelasi dosar, Ioan Bene, membru AGA in cadrul SC Constructii Napoca SA, a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunilor concurente de dare de mita in forma continuata (7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, in forma continuata (2 acte materiale) si spalare de bani.

Vasile Pogacean, asociat si administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost si el trimis in judecata in stare de arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mita.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata in acelasi dosar, in stare de libertate, pe consilierul judetean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mita, tot in stare de libertate fiind trimis in judecata si omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare in cadrul SC Uti Grup SA Bucuresti, pentru savarsirea a doua infractiuni concurente de dare de mita.

Horea Uioreanu, Ioan Bene si Vasile Pogacean au fost arestati preventiv in 29 mai, masura fiind ulterior prelungita.

In luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu.