Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, la Strejnic, referindu-se la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) privind inceperea urmaririi penale in cazul a doi senatori in dosarul licentelor IT (Microsoft), ca astfel de solicitari se aduc mai intai la cunostinta Biroului Permanent al Senatului, insa probabil nu se va convoca o sedinta doar pe aceasta tema, relateaza Agerpres.

"Procedurile sunt cunoscute. Aceste solicitari se aduc la cunostinta Biroului Permanent al Senatului si ulterior sunt inaintate catre Comisia juridica, care trebuie sa vina cu un punct de vedere. Biroul Permanent se va convoca de indata ce voi fi la birou si voi face o consultare cu vicepresedintii Senatului si cu liderii grupurilor pentru a convoca o sedinta, in asa fel incat sa putem raspunde solicitarilor care ne-au fost adresate. Nu o sa facem probabil o sedinta numai pentru aceasta solicitare", a afirmat Tariceanu.

Acesta a aratat ca, in general, sedinta Biroului Permanent al Senatului este organizata atunci cand exista "o ordine de zi consistenta".

"Cel mai probabil vor fi si alte solicitari, proiecte de lege, alte subiecte care se vor aduna si va trebui sa organizam in aceasta perioada un Birou Permanent la care va figura si aceasta solicitare", a explicat presedintele Senatului.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis marti Camerei Deputatilor si Senatului referatele DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Ecaterina Andronescu, Serban Mihailescu si Valerian Vreme.

Documentele au fost transmise Parlamentului de ministrul Justitiei, dupa ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pentru senatoarea Ecaterina Andronescu se cere inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, pentru senatorul Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani, iar pentru deputatul Valerian Vreme - sub aspectul savarsirii infractiunii abuz in serviciu in dosarul privind presupuse fapte de coruptie in cazul mai multor contracte referitoare la licente IT de sute de milioane de euro.