Sute de campineni participa marti dupa-amiaza la un protest organizat in centrul orasului ca urmare a accidentului de pe DN 1 in care sase persoane au decedat, actiunea fiind indreptata impotriva "indiferentei" autoritatilor, informeaza Agerpres. Potrivit unui comunicat de presa, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania "dezminte categoric informatiile si ipotezele vehiculate in mass-media", privind o posibila culpa a companiei in accident de sambata.

Protestul care era programat sa inceapa la ora 17:00 a inceput mai devreme, peste 500 de persoane imbracate in negru intre care rude, prieteni si colegi ai celor cinci campineni decedati in accident, participand la o manifestare linistita care se desfasoara pe un fundal muzical funerar.

Organizatorii actiunii au impartit participantilor flori pe care acestia le-au depus la doua panouri special amenajate amplasate in fata unei scene. Cele doua panouri contin poze ale celor cinci persoane din Campina care au murit in accident in fata acestora aflandu-se vaze in care au fost puse florile, participantii la protest aprinzand de asemenea lumanari. De asemenea, scena amplasata in zona este decorata in negru pe aceasta aflandu-se un panou cu pozele celor cinci victime, in spate fiind puse trei afise tot negre pe care sunt inscrise mesaje precum: "De patru ani cerem separatoare de sens pe DN1 pentru ca oameni nevinovati sa nu mai moara".

De asemenea, participantii la protest poarta si pancarte cu mesaje catre autoritati: "Alocati bani Politiei Rutiere! Anual testati psihologic soferii", "Moartea este la un metru de noi... pe contrasens!!! Salvati-ne!!!", "Daca o sa murim toti, cine o sa va mai voteze? CNADNR trezeste-te". Una dintre aceste pancarte este sustinuta de fosti colegi ai baietelului de 11 ani decedat in accident, prin mesajul inscriptionat acestia cerand sa se puna capat indiferentei.

Comunicatul integral CNADNR

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania dezminte categoric informatiile si ipotezele vehiculate in mass-media, privind o posibila culpa a CNADNR SA in dramaticul accident intamplat sambata 27.09.2014, pe drumul national DN 1.

Totodata, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania face urmatoarele precizari:

Pe drumul national DN 1, pe sectorul de drum cuprins intre km 8+500 (zona Baneasa) si km 100+000 (zona localitatii Cornu), sector prevazut cu patru benzi de circulatie, partea carosabila este prevazuta cu un total de 39,29 km separator de trafic, astfel:

  • 8,2 km - separator tip insula mediana
  • 31, 09 km - separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey

In perioada 2013 - 2014, pe acest sector de drum national au fost amplasati 6,5 km de separator de beton tip New Jersey, in valoare de 844.518 euro fara TVA.

Mentionam ca, in prezent, CNADNR S.A. a depus la ANRMAP documentatia tehnica necesara pentru achizitia a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, in valoare de aproximativ 20 milioane Euro.

Separatorul va fi achizitionat in limita resurselor financiare asigurate dupa finalizarea procedurilor de licitatie si va fi amplasat cu prioritate pe sectoarele aferente DN 1, sectoare de drum pe care se inregistreaza o frecventa crescuta a accidentelor de circulatie.

Estimam ca amplasarea separatorului va fi demarata la sfarsitul acestui an sau cel mai tarziu la inceputul anului 2015, locatiile pe DN 1 urmand a fi stabilite de comun acord cu Inspectoratul General al Politiei Romane ¬ Directia Rutiera.

De asemenea, reamintim ca, in perioada 2013 - 2014 au fost amplasati 40 km de parapete New Jersey, in valoare de 4.635.000 Euro (fara TVA), pe intreaga retea de drumuri nationale administratata de CNADNR SA.

Sase persoane au decedat sambata seara pe DN 1 in zona Bisericii Calatorului, in urma impactului violent dintre doua autoturisme, victimele fiind un tanar de 28 de ani din Bucuresti si alte cinci persoane din Campina, respectiv doi barbati de 44 de ani, o femeie de 38 de ani, o tanara de 19 ani si un baietel de 11 ani.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Raluca Brezeanu, a precizat ca, din cercetarile efectuate la fata locului, a reiesit ca un tanar de 28 de ani aflat la volanul unui autoturism a patruns pe contrasens, izbindu-se frontal de o alta masina care venea din sens opus si in care se aflau cinci persoane.

Conform unor surse apropiate anchetei, in acest caz este luata in calcul ipoteza ca accidentul a fost provocat de tanarul de 28 de ani care a vrut sa se sinucida, in conditiile in care el a postat un mesaj pe o retea de socializare in care afirma ca pleaca 'intr-o lume mai buna', lasand sa se inteleaga ca sufera din dragoste.

"Aveti grija de voi, prieteni, amici, cunostinte, eu plec intr-o lume mai buna si aveti grija pe cine iubiti sa nu patiti la fel ca mine !! Va iubesc pe toti ! Iarta-ma, Doamne, pentru ce fac, dar asa nu mai rezist sa traiesc", a scris tanarul, atasand si fotografii in care apare alaturi de o femeie.