Ministrul Apararii Mircea Dusa s-a intalnit cu vicepresedintele Comisiei Militare Centrale chineze, generalul Xu Qiliang, duminica, in cadrul unei vizite de lucru efectuate in China, anunta Global Post, citand agentia chineza de presa Xinhua.

Xu a aratat ca Romania este una dintre primele tari care a stabilit relatii diplomatice cu China, adaugand ca Beijingul vede tara noastra ca un prieten si partener de incredere in Europa central-estica.

China acorda o importanta deosebita dezvoltarii relatiilor militare cu Romania, a mai aratat Xu, adaugand ca tara sa este gata sa mareasca schimburile si cooperarea cu Romania, astfel incat sa se dezvolte si intelegerea si increderea reciproca.

La randul sau, ministrul Dusa a aratat ca fortele armate romane si chineze au avut pana acum o cooperare apropiata si de lunga durata, arata Xinhua.

Dusa a adaugat, potrivit agentiei oficiale chineze, ca Romania este dispusa sa aprofundeze cooperarea militara bilaterala cu China in cadrul vizitei curente, realizate cu ocazia aniversarii a 65 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre cele doua tari.

Romania si China au stabilit relatii diplomatice in data de 5 octombrie 1949, la 4 zile dupa declararea Republicii Populare Chineze.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, efectueaza, in perioada 28 septembrie - 1 octombrie, o vizita in Republica Populara Chineza, la invitatia omologului sau, generalul Chang Wanchuan.

Pe durata vizitei, oficialul roman are programate intrevederi cu generalul Chang Wanchuan, membru al Comisiei Militare Centrale, cu vicepresedintele Comisiei Militare Centrale, generalul Xu Qiliang, si va vizita, totodata, si Comandamentul Diviziei 3, garnizoana Beijing