Cotele Dunarii continua sa creasca pe raza judetului Tulcea, la Isaccea, nivelul fluviului depasind cu aproape 60 de centimetri cota de atentie, informeaza Agerpres.

Conform datelor furnizate de Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati, nivelul fluviului a fost duminica de 378 de centimetri, cu 58 de centimetri mai mare decat cota de atentie si cu 230 de centimetri mai mic decat cota de inundatie.

De asemenea, la Tulcea, potrivit sursei citate, cota fluviului a fost duminica de 314 centimetri, cu sase centimetri mai mica decat cota de atentie.

Pana in momentul de fata, nicio autoritate din judetul Tulcea nu a semnalat aparitia unor probleme din cauza nivelului crescut al fluviului.

Singurele situatii deosebite au aparut la trecerea bac din orasul Galati, unde, din cauza nivelului ridicat al fluviului, angajatii Navrom Bac SA au amplasat o pasarela din lemn pentru calatorii care coboara de pe bac, astfel incat acestia sa nu fie nevoiti sa treaca prin apa.

De altfel, persoanele in varsta si cu bagaje grele sunt ajutate de salariatii societatii. Acestia au declarat ca in ultimele doua saptamani, cateva autoturisme au blocat pentru cateva zeci de minute trecerea bac, dupa ce motorul acestora s-a oprit din cauza nivelului mare al apei prin care sunt obligate sa treaca.

Potrivit AFDJ Galati, tendinta apelor Dunarii in urmatoarele doua zile este de crestere cu pana la 20 de centimetri.