28 de angajati ai unei fabrici de piese auto din localitatea brasoveana Prejmer au ajuns la spital, vineri dimineata, dupa ce au acuzat stari de ameteala, cel mai probabil fiind vorba de intoxicatie cu monoxid de carbon, la fata locului fiind trimise zece ambulante si sase echipaje SMURD, anunta Mediafax. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Ciprian Sfreja, a declarat ca incidentul a fost anuntat la Serviciul de urgenta 112 vineri, in jurul orei 7.00, cand un numar de 28 de angajati ai fabricii de piese auto Autoliv din localitatea brasoveana Prejmer au inceput sa aiba stari de ameteala, primele date indicand ca ar putea fi vorba despre intoxicatie cu monoxid de carbon.

La fata locului au fost trimise zece autosanitare ale Serviciului Judetean de Ambulanta si sase echipaje SMURD, intr-o prima faza fiind transportate la spital 24 de persoane, iar ulterior alte patru.

"Toti cei aproximativ 250 de angajati care se aflau la ora aceea in hala respectiva au fost evacuati, urmand ca activitatea in fabrica sa fie reluata dupa ce echipele de cercetare ale cauzelor producerii incidentului vor stabili imprejurarile in care a avut loc acesta. Toate persoanele care au fost duse la spital sunt constiente si sunt in afara oricarui pericol, ele acuzand stari de ameteala usoara. Deocamdata, nu se cunosc cauzele care au dus la producerea acestui incident", a declarat Sfreja.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Brasov, angajatii transportati la spital nu sunt in stare grava.

La fata locului, sunt si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Brasov, in conditiile in care este vorba despre un accident colectiv de munca.