Valeriu Zgonea, seful Camerei Deputatilor si un fervent utilizator al retelelor sociale, a postat pe contul sau de Facebook mai multe fotografii de la intalnirea cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli. Una dintre fotografii iese insa din regulile protocolului diplomatic. Vi se pare ceva in neregula? :)

UPDATE: Valeriu Zgonea a revenit pe contul sau de Facebook, explicind ca tinutul de mana este specific culturii altor state. El a postat si doua fotografii in care George W. Bush si Barack Obama apar in posturi similare cu lideri din Asia. Iata explicatia integrala a lui Valeriu Zgonea:

Dragi prieteni, am observat reacții virulente la una dintre fotografiile cu vicepremierul chinez. Poate ar trebui să fim mai atenți la ce presupune cultura altor state și să renunțăm la a mai privi lumea prin lentila îngustă a ceea ce ne este familiar. Înaintea unor comentarii și articole care vor să vândă senzaționalul, aș fi apreciat o minimă documentare și ceva mai multă deschidere față de un gest specific altor culturi.