Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca incidentul in care angajatul TVR Adrian Sobaru a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului este un gest regretabil, adaugand ca nu cunoaste motivatiile acestuia, ca ii pare rau pentru ce s-a intamplat si ca Guvernul l-a ajutat pe Sobaru, transmite Mediafax.

"Este un gest regretabil. Mi-a parut rau de ce s-a intamplat. Din cate stiu eu, Guvernul l-a ajutat pe domnul Sobaru, si familia dumnealui, si cu locuinta. Nu stiu toate resorturile care l-au determinat sa faca lucrul asta si este pacat ca s-a intamplat. Mie, personal, imi pare foarte rau de ce s-a intamplat", a spus Dragnea.

Intrebat daca ar fi nevoie de sporirea masurilor de securitate la Palatul Victoria, Dragnea a afirmat ca nu este nevoie de masuri suplimentare.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru sa fie arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului.

Judecatorul de drepturi si libertati a respins propunerea procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Adrian Sobaru, dispunand masura arestului la domiciliu.

Decizia poate fi contestata, la Tribunalul Bucuresti, atat de catre Adrian Sobaru, cat si de procurori.

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care in 2010 s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, a intrat miercuri cu masina in poarta de la Palatul Victoria. Dupa ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cateva zeci de metri.

Ulterior, Sobaru a fost imobilizat de jandarmi si dus la Sectia 1. El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: "Va place cum arata tara asta?", dupa cum au relatat martorii incidentului.