Declaratiile prin care premierul Victor Ponta a comparat "regimul Basescu" si regimul nazist din Germania "nu constituie fapte de discriminare", a decis astazi Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. CNCD sustine ca declaratiile sefului Executivului se incadreaza in limitele de exprimare. Decizia a fost luata in unanimitatea celor prezenti, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 7 septembrie, intr-o interventie telefonica la Antena 3: “Nu exagerez folosind acest termen, cred ca efectele asupra societatii romanesti lasate de cei zece ani de regim Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania si de asta spun de debasificarea societatii”.

Doua zile mai tarziu, organizatia ActiveWatch a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). "Negarea implicita - chiar daca neintentionata - a Holocaustului este unul dintre efectele acestei iresponsabile interventii", a sustinut organizatia. Potrivit acesteia, "prin minimalizarea crimelor nazismului, Victor Ponta a supus unui tratament degradant comunitatile care au fost victime ale holocaustului, dar si toate persoanele care au fost victime ale acelui regim".

Citeste si: