Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins miercuri si cele doua contestatii depuse fata de candidatura lui Calin Popescu Tariceanu la alegerile prezidentiale, ca fiind premature, informeaza Agerpres. In cursul diminetii, CCR a respins cinci dintre cele sapte contestatii depuse fata de candidaturile la alegerile prezidentiale, care vizau candidatura lui Victor Ponta, a Monicai Macovei si a lui Klaus Iohannis.

In cazul a doua contestatii, CCR a decis amanarea solutionarii, deoarece au fost depuse inainte ca Biroul Electoral Central (BEC) sa emita decizia cu privire la ramanerea definitiva a candidaturii.

Trei dintre cele cinci contestatii care au fost respinse miercuri vizau candidatura lui Victor Ponta, o sesizare o viza pe Monica Macovei iar o alta, candidatura lui Klaus Iohannis.

Toate cele sapte contestatii de pe agenda de miercuri a CCR au fost formulate de cetateni simpli.

CCR a respins marti trei contestatii depuse impotriva lui Victor Ponta si a Monicai Macovei iar duminica, doua, in cazul liderului PSD.

Presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a sustinut ca in niciuna dintre aceste contestatii nu s-au invocat motive legale care sa impiedice candidaturile.

Potrivit reglementarilor in vigoare, contestatiile trebuie solutionate de Curte in doua zile de la inregistrarea lor.