Seful SIE, Teodor Melescanu, a declarat vineri ca presedintele Traian Basescu i-ar fi cerut detalii despre eventuala existenta a unor ofiteri sub acoperire in randul ministrilor, adaugand ca nu i-a da presedintelui aceste detalii din cauza legislatiei care interzice divulgarea acestor secrete.

"Au fost diverse discutii (cu Traian Basescu - n.red.). Am inteles ca e o preocupre a presedintelui legata de obligatiile care ii revin in ceeea ce priveste numirea de ministri. Nu avem posibilitatea sa o facem avand in vedere legislatia actuala", a spus Melescanu.

Seful SIE a respins si ideea de "dubla comanda" invocata de Traian Basescu atunci cind presedintele a vorbit despre faptul ca un fost ofiter acoperit nu poate fi si sef al statului. "Dubla comanda nu poate exista. Toate serviciile de informatii sunt sub autoritatea politicului, nimeni nu face ce-l taie capul", a spus Melescanu.

UPDATE Melescanu, intrebat din nou daca Basescu a cerut lista cu ofiterii acoperiti: Nu a fost nicio cerere

Directorul SIE, Teodor Melescanu, a fost intrebat din nou vineri daca presedintele Basescu a solicitat punctual sau o lista mai lunga cu ofiterii acoperiti, el raspunzand: "Nu a fost niciun fel de cerere, v-am spus ca e o discutie", relateaza Mediafax.

Intrebat daca presedinte Basescu a cerut "punctual sau o lista mai larga" cu ofiterii acoperiti, Melescanu a raspuns: "Nu a fost niciun fel de cerere, v-am spus ca e o discutie".

"Mai copii, v-am spus tot ce se putea spune, ati avut in extenso, nu pot sa va fac emisiunile eu, acum. O sa vin mai tarziu", a completat Melescanu, la insistentele jurnalistilor, el precizand ca nu doreste sa mai faca declaratii pe aceasta tema.