Codurile galbene de ploi si inundatii emise sambata sunt mentinute, pana luni, in Timis, Caras-Severin si Mehedinti, in timp ce judetele Arad si Dolj ies de sub atentionari, potrivit meteorologilor si hidrologilor. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au actualizat, duminica, atentionarile cod galben emise sambata. Astfel, codul galben de ploi este mentinut, pana luni la 10.00, in Timis, Caras-Severin si Mehedinti, in timp ce judetele Arad si Dolj sunt scoase de sub atentionare, anunta Mediafax.

Potrivit ANM, pana luni la 10.00, in special in vestul judetelor Timis, Caras-Severin si Mehedinti, vor fi averse, care vor avea si caracter torential, intensificari ale vantului si conditii de grindina. Aceste fenomene meteo vor fi mai frecvente duminica seara si in noaptea de duminica spre luni. Cantitatile de apa vor depasi, local, 25-30 de litri pe metru patrat si, izolat, 50-60 de litri pe metru patrat.

De asemenea, codul galben de inundatii emis sambata este mentinut, pana luni la 14.00, pe rauri din Timis, Caras-Severin si Mehedinti, in timp ce judetele Arad si Dolj ies de sub atentionare, potrivit INHGA.

Astfel, in intervalul duminica, ora 12.00 - luni, ora 14.00, se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale, si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri din bazinele hidrografice: Bega Veche, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii mici ai Dunarii din judetele Caras-Severin si Mehedinti, Blahnita si Drincea (judetul Mehedinti) si afluentii Motrului din judetul Mehedinti.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe afluentii mici ai Dunarii de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum si pe unele rauri mici din judetele Caras-Severin si Mehedinti, se mai precizeaza in actualizarea atentionarii emise sambata de INHGA.