Ministerul Educatiei anunta ca a luat act de Decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) si ca "va face ajustarile necesare, acolo unde acest lucru s-a dispus". Anuntul vine dupa ce resedintele CNSC, Lehel Lorand Bogdan, a declarat pentru HotNews.ro ca institutia a admis 9 contestatii aduse la licitatia de manuale digitale si a decis obligarea Ministerului Educatiei sa reevalueze ofertele. Ministerul transmite ca "manualele vor ajunge in scoli imediat ce procedura de licitatie se va finaliza".

Comunicatul integral remis HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN):

"MEN continua procedurile de achizitie a noilor manuale pentru clasele I si a II-a

Ministerul Educatiei Nationale anunta ca procedurile de licitatie pentru achizitionarea de manuale noi - pe hartie si digitale -, destinate claselor I si a II-a, continua. MEN a luat act de Decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) si va face ajustarile necesare, acolo unde acest lucru s-a dispus.

MEN asigura elevii, parintii si dascalii ca manualele vor ajunge in scoli imediat ce procedura de licitatie se va finaliza si ca institutia face toate demersurile pentru ca acest lucru sa se intample cat mai repede, respectand, insa, termenele legale.

MEN precizeaza ca scopul principal al institutiei este acela de a asigura materiale didactice de calitate, moderne, adaptate noilor programe si noilor cerinte ale lumii in care copiii nostri traiesc. Este pentru prima oara, in ultimii 10 - 14 ani, cand MEN face acest pas important in sistemul de invatamant.

MEN ii asigura pe toti beneficiarii sistemului de educatie ca va urmari intotdeauna interesul elevilor si al scolii, si nu interesele financiare ale celor care au blocat procedura, generand aceasta intarziere a modernizarii manualelor."

Amintim ca CNSC a decis ieri, 10 septembrie 2014, sa oblige Ministerul Educatiei sa reevalueze ofertele primite in cadrul licitatiei pentru manualele scolar de clasele I si a II-a, "pentru ca s-au gasit anumite nereguli". Aceasta reevaluare trebuie realizata in maximum 10 zile, iar rezultatul poate fi inclusiv la schimbarea castigatorilor, a explicat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului, Lehel Lorand Bogdan.

Ministerul Educatiei a anuntat pe 4 august ca marii castigatori ai licitatiei pentru manuale digitale pentru clasele I si a II-a sunt CD PRESS SRL si SIVECO, iar mai multe edituri au anuntat ca au contestat rezultatul la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), la Consiliul Concurentei, la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) si la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Citeste si: