Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare, a fost dat in urmarire nationala de Politie, dupa ce nu a fost gasit la domiciliu, pentru punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Romane, mandatul a fost emis, la inceputul saptamanii, de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Galati.

In cazul in care oamenii legii vor avea indicii conform carora Catalin Chelu se afla in strainatate, pe numele sau va fi emis un mandat international de urmarire.

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani de inchisoare in dosarul "Mita la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu.

Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator in acest dosar - trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia".