Jurnalistul Mihai Gadea solicita Senatului, printr-o scrisoare, adoptarea unei hotarari prin care Curtea de Conturi sa stabileasca legalitatea procedurii de privatizare in cazul Institutului de Cercetare Alimentara (ICA), scrie Agerpres.

"Mentionez scrisoarea jurnalistului Antena 3 Mihai Gadea, care solicita adoptarea de catre Senat a unei hotarari prin care Curtea de Conturi sa stabileasca legalitatea procedurii de privatizare in cazul Institutului de Cercetare Alimentara. A fost transmisa aceasta scrisoare catre grupurile politice, singurele care au dreptul sa initieze hotarari in Parlamentul Romaniei", a declarat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, marti, la finalul sedintei Biroului Permanent.

Potrivit scrisorii, obiectivele controlului Curtii de Conturi ar trebui sa vizeze "legalitatea metodelor si a procedurilor folosite in procedura de privatizare prevazute de lege si modul in care s-a asigurat respectarea clauzelor contractuale stabilite prin contractul de privatizare", "presupusul prejudiciu cauzat statului roman prin Ministerul Agriculturii" si "verificarea modului procedurii de privatizare in cazul celorlalte 40 de societati comerciale privatizate identic cu ICA in perioada 2002 - 2007".

Dan Voiculescu, fondatorul grupului media Intact, din care face parte postul Antena 3, a fost condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.