Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca informatia potrivit careia Corina Cretu va primi un portofoliu minor de comisar european (ajutor umanitar) a fost "o gluma lansata de la Bruxelles" de care Ponta "s-a speriat". Basescu a dus in derizoriu negocierile cu care Ponta se laudase, spunind ca "oamenii de la Bruxelles au simtul umorului si au lansat aceasta gluma la doua zile dupa ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut. Intrebati-l pe Ponta cu cine a negociat".

Traian Basescu si Victor PontaFoto: Presedintia Romaniei

Basescu a mai spus ca Ponta a fost "descumpanit" de lista scursa in presa de la Bruxelles in care Corina Cretu aparea ca fiind desemnata comisar european pentru Ajutor Umanitar. Lista numita de Basescu drept "gluma" a aparut la citeva zile dupa ce Victor Ponta daduse asigurari ca Romania va primi portofoliul "Politici regionale", un portofoliu care gestioneaza un buget urias, comparabil doar cu Agricultura. In momentul in care a aparut pe surse europene informatia ca Romaniei ii va reveni portofoliul minor al Ajutorului Umanitar, Ponta i-a acuzat public pe Basescu, Blaga si Iohanis ca au periclitat succesul Romaniei in negocieri, numindu-i pe ultimii doi "Pacala si Tindala".

Presedintele a dat asigurari ca Romania va avea un "portofoliu semnificativ".

Declaratiile lui Basescu despre portofoliul de comisar european:

  • Toate discutiile mele, indiferent cu cine au fost facute, au fost legate de nevoia asigurarii unui portofoliu semnificativ.
  • Stiu ca l-a descumpanit lista cu numele Corinei Cretu, sa nu se sperie Victor Viorel, a fost o gluma lansata de la Bruxelles
  • Oamenii de la Bruxelles au simtul umorului si au lansat aceasta gluma la doua zile dupa ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut.  Intrebati-l cu cine a negociat
  • Va asigur ca Romania va avea un portofoliu de care sa nu ii fie rusine, dar el s-a speriat de o gluma. Caraghios...

Vom reveni cu amanunte