Biroul Electoral Central pentru prezidentialele din 2 noiembrie a fost constituit, sambata, avand in componenta cinci judecatori de la Inalta Curte, trei reprezentanti ai Autoritatii Electorale Permanente si sase reprezentanti ai partidelor politice parlamentare, potrivit primului comunicat al Biroului, citat de Mediafax.

Judecatoarea Veronica Nastasie, de la Sectia de contencios administrativ si fiscal de la ICCJ, a fost aleasa presedintele Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerile prezidentiale, prin votul secret al celor cinci judecatoare alese vineri sa faca parte din BEC.

Magistratii au mai votat ca judecatoarea Ruxandra Monica Duta sa fie loctiitorul judecatoarei Veronica Nastasie.

Cele cinci judecatoare alese sunt: Carmen Elena Popoiag si Georgeta Carmen Negrila de la Sectia I civila, Ruxandra Monica Duta de la sectia a II-a civila, Veronica Nastasie de la Sectia contencios administrativ si fiscal si Florentina Dragomir de la Sectia penala.

Reprezentantii AEP in BEC sunt presedinta Ana Maria Patru, si vicepresedintii Marian Muhulet si Dan Vlaicu.

Din BEC mai fac parte Cristian Ene (PDL), Contantin Florin Mituletu-Buica (PSD), Calin Bogdan Gaureanu (PNL), Vajda Zsombor (UDMR), Daniela Tebesoi (PPDD), Mihai Traian Mustaciosu (PC).

Dintre cele cinci judecatoare alese vineri pentru BEC, Florentina Dragomir a facut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", in timp ce Veronica Nastasie, aleasa presedintele BEC, a stabilit incompatibilitatea parlamentarului Sergiu Andon.

Cele cinci judecatoare ale Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerile prezidentiale, alese vineri de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), au promovat, cu o singura exceptie, de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce au activat la judecatorii sau chiar la parchete.