Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, are de platit rate la banca, lunar, de cel putin 12.000 de euro, in conditiile in care veniturile familiei sale sunt putin peste 3.000 de euro lunar, scrie publicatia Romania Libera. Potrivit acesteia, Ciorbea are credite si imprumuturi in valoare de aproape 1,6 milioane de euro. Victor Ciorbea a declarat pentru ziarul citat: "Sigur ca banca ne-ar putea executa, sa ne ia casa, dar stie si banca: in perioada asta nu ar scoate prea multi bani pe casa. Asa ca avem o perioada de gratie".

Victor Ciorbea (foto arhiva)Foto: Agerpres

Cotidianul Romania Libera scrie ca Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a contractat in 2007 doua credite din care mai are de returnat 536.000 de euro pana in 2024. In 2008, Ciorbea a mai luat doua credite, din care mai are de returnat, pana in 2024, peste 635.000 de euro. Datele au fost mentionate de Ciorbea in declaratia sa de avere depusa in luna mai 2014 in calitate de Avocat al Poporului, noteaza Romania Libera.

In declaratie, Ciorbea precizeaza ca pentru "dobanda aminata la plata" aferenta creditelor, mai are de returnat 267.000 de euro, scrie ziarul. In plus, in urma cu doi ani, Ciorbea a mai imprumutat 65.000 de euro - pe care trebuie sa ii returneze pana la finalul acestui an - si 90.000 de dolari - de returnat pana in 2020.

Publicatia noteaza ca sotia lui Victor Ciorbea, Lacrima, are venituri din avocatura care nu depasesc 20.000 de euro anual, iar Ciorbea nu are alt venit in afara celui de Avocat al Poporului - care este de 1.500 de euro lunar.

Romania Libera relateaza ca Ciorbea mai are o sursa de venit pe care s-ar putea baza in viitor, si anume comisioane de succes in valoare de 1,2 milioane de euro. Victor Ciorbea a declarat pentru ziarul citat ca a reprezentat in instanta clienti "ca sa poata castiga bunuri imobiliare revenᅡdicate, le-au castigat, dar acum trebuie sa astept ca acei clienti sa vanᅡda terenuri sau cladiri ca sa ma poata plati. Dupa cum stiti, piata imobiliara nu merge prea bine".

Victor Ciorbea a explicat pentru publicatia citata: "Nu stiu exact care sunt sumele lunare de achitat, sotia mea se ocupa de aceste credite, ea stie exact. Dar acum nu platim decat o suma simbolica lunar, avem o intelegere cu banca pentru un an sau doi. Sigur ca banca ne-ar putea executa, sa ne ia casa, dar stie si banca: in perioada asta nu ar scoate prea multi bani pe casa. Asa ca avem o perioada de gratie".