Radio Romania Muzical si Ministerul Educatiei Nationale au semnat un protocol de colaborare in cadrul caruia proiectul "Asculta 5 minute de muzica clasica" devine program national in scoli, incepand cu anul scolar 2014-2015, anunta Radio Romania Muzical intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Asculta 5 minute de muzica clasica in scoliFoto: Radio Romania Muzical

Radio Romania Muzical anunta ca pune la dispozitia profesorilor cele mai importante piese muzicale din repertoriul romanesc si universal. Acestea sunt insotite de explicatii al caror scop este familiarizarea elevilor cu muzica clasica. Profesorilor le este pusa la dispozitie astfel o baza de date prin care isi pot forma o biblioteca muzicala pe care o pot folosi ca material didactic la orele de curs, precizeaza institutia.

"In felul acesta, dincolo de informatia teoretica despre muzica studiata la scoala, elevii au acces nemijlocit la inregistrari de mare valoare artistica, un prim pas, practic, catre formarea de viitori iubitori ai muzicii clasice si catre formarea unui gust artistic absolut necesar unor cetateni ai Europei secolului XXI", se arata pe site-ul dedicat proiectului.

Liliana Staicu, manager Radio Romania Muzical, sustine ca "in efortul nostru de educare a copiilor consideram ca este de datoria noastra sa iesim din studiourile de emisie si din salile de concerte si sa mergem direct la ei. Este foarte important pentru copii sa inteleaga ceea ce asculta. Doar in felul acesta ajung sa iubeasca muzica clasica. Avem nevoie de generatii cu o educatie diversa, nu doar de prizonieri ai tehnologiei".

Institutia informeaza ca, pe 1 octombrie, pe site-ul www.romania-muzical.ro vor fi lansate concursuri in care elevii care vor raspunde intrebarilor referitoare la piesele muzicale puse la dispozitie de Radio Romania Muzical vor fi premiati cu CD-uri si carti.

Acceseaza aici site-ul dedicat proiectului Asculta 5 minute de muzica clasica - www.romania-muzical.ro/5minute

Potrivit institutiei, Radio Romania Muzical deruleaza proiectul "Asculta 5 minute de muzica clasica'' din octombrie 2010, iar obiectivul este familiarizarea publicului larg cu muzica clasica prin posibilitatea oferita de a asculta acest tip de muzica si in spatii aglomerate si nonconformiste: hipermarketuri, mall-uri, sedii de firme, dar si librarii, muzee si, esential acum, scoli.

Asculta aici piesele muzicale din cadrul proiectului, asa cum s-a desfasurat el pana acum.