Agentii de politie cu studii superioare isi recastiga din aceasta luna sporul de 25% din salariul de baza, conform unui ordin semnat in aceasta saptamana de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru de Interne, a anuntat joi Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al ministerului, citata de Agerpres.

"Aceasta masura reparatorie se va aplica incepand de astazi. In acelasi ordin au fost clarificate aspecte privind acordarea sporului pentru munca prestata pe timp de noapte, pentru activitatile desfasurate in baza programarilor sau a planificarilor aprobate de unitate, inclusiv pentru cazurile cand aceste activitati se desfasoara in ture. Totodata, se reglementeaza modalitatea de stabilire a gradatiilor pentru perioada concediului de crestere a copilului, cat si modalitatea de acordare a ajutorului in caz de deces pentru familiile angajatilor Ministerului Afacerilor Interne care si-au pierdut viata in timpul serviciului", a precizat Dajbog.

Potrivit purtatorul de cuvant al MAI, ajutorul acordat in caz de deces reprezinta venit neimpozabil si este exceptat de la plata contributiilor obligatorii.

"Totodata, in acest an a fost reglementata problema decontarii transportului pentru lucratorii mutati sau transferati in interesul serviciului in alta localitate decat cea de domiciliu, dar si posibilitatea avansarii inainte de termen a angajatilor merituosi", a mai aratat Dajbog.