Mai multe rauri din judetul Caras-Severin si Mehedinti se afla miercuri, pana la ora 24.00, sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), citeaza Mediafax.

Avertizarea vizeaza raurile mici (afluenti ai Dunarii) din extremitatea sudica a judetului Caras-Severin, respectiv din extremitatea sudica a judetului Mehedinti amonte de Orsova.

Potrivit hidrologilor, codul portocaliu a fost emis ca urmare a ploilor torentiale din ultimele ore si a celor prognozate pentru perioada urmatoare.

In zonele vizate de avertizare se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie.

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinul inferior al raului Berzeasca si in bazinele hidrografice Bosneag, Odaile, Camenita si Orevita-judetul Caras-Severin", se mai precizeaza in avertizare.

INHGA a emis si un cod galben, valabil pe rauri din judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman, in intervalul miercuri, ora 18.00 - joi, ora 20.00.

Atentionarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice Drincea, Desnatui, afluentii Motrului si Jiului inferior din judetele Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului inferior din judetele Dolj si Olt, Calmatui - judetele Olt si Teleorman, bazinul superior al raului Vedea - aferent judetului Olt si afluentii mici ai raului Vedea din judetul Teleorman.

Potrivit hidrologilor, in intervalul miercuri, ora 18.00 - joi, ora 12.00, se pot produce, izolat, scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale, si pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in judetele Caras-Severin, Gorj, Valcea, Arges si Giurgiu.

Judetele Dolj, Mehedinti, Olt si Teleorman se afla, in intervalul miercuri, ora 11.00 - joi, ora 11.00, sub cod galben de ploi, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).