Vizita la nivel inalt a unui prelat bisericesc rus in Romania: "Ministrul de Externe" al Patriarhiei Rusiei, Ilarion Alfeyev, sustine o conferinta la Iasi, in 8 septembrie

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 2 septembrie 2014, 21:28 Actualitate | Esenţial

Ilarian Alfeyev
Foto: Arhiva personala
Inaltpreasfintitul Ilarion Alfeyev, Mitropolit de Volokolamsk, "ministrul de externe" al Patriarhiei Ruse, se va afla luni, 8 septembrie, la Iasi, unde va sustine la Universitatea Al. I. Cuza conferinta Lumea duhovniceasca a Sfantului Isaac Sirul. Editura Doxologia este detinuta de Mitropolia Moldovei. Este a doua vizita a unui influent personaj rus in Romania in ultimele luni, dupa ce ideologul lui Putin, Alexandr Dughin, a avut o serie de intalniri cu membri ai clerului din Moldova.


Ilarion Alfeyev, considerat unul dintre cei mai influenti prelati ortodocsi rusi, va prezenta prezenta lucrarile sale publicate la Editura Doxologia ("Lumea duhovniceasca a Sfantului Isaac Sirul" si "Taina credintei. Introducere in Teologia dogmatica ortodoxa"), anunta editura Doxologia, pe pagina sa de internet.

Potrivit sursei citate, mitropolitul Ilarion Alfeyev de Volokolamsk este un membru de marca al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, presedinte al Departamentului de relatii externe al Patriarhiei Ruse, si un cunoscut teolog rus contemporan, istoric bisericesc si apreciat compozitor.

Iata mai jos prezentarea CV-ului acestuia, potrivit Editurii Doxologia


Grigorii V. Alfeyev (pe numele sau de mirean) s-a nascut la 24 iulie 1966 in Moscova. Din 1972 pana in 1982 a studiat vioara, pianul si compozitia, iar in perioada 1983-1986 a urmat cursurile Conservatorului din Moscova. Intre 1984-1986 a fost inrolat in armata sovietica. In ianuarie 1987 a intrat ca frate in "Manastirea Duhului Sfant" din Vilnius (Lituania), iar pe 19 iunie a fost tuns monah cu numele Ilarion. In acelasi an, pe 21 iunie a fost hirotonit diacon si preot pe 19 august. In 1989 a absolvit Seminarul Teologic din Moscova. Pana in 1991 a slujit in Catedrala "Buna Vestire" din Kaunas. In acelasi an a absolvit Academia Teologica din Moscova, obtinand titlul de Master in teologie.

In perioada 1991-1993 a predat Omiletica, Teologie Dogmatica, Studiul Noului Testament si Limba greaca la Academia Teologica din Moscova, la Institutul Teologic "Sfantul Tihon" si la Universitatea "Sfantul Ioan Teologul".

Intre 1993 si 1995 a studiat la Universitatea din Oxford (Marea Britanie)
, sub coordonarea Episcopului Kallistos Ware. In 1995 a sustinut teza de doctorat "Sfantul Simeon Noul Teolog si traditia ortodoxa", primind titlul de Doctor in filosofie.

In perioada 1995-2001 a fost secretar pentru relatii inter-crestine din cadrul Departamentului pentru Relatii Externe al Bisericii din Patriarhia Moscovei. A predat la scolile teologice din Smolensk si Kaluga (Rusia), "Sfantul Vladimir" si "Sfantul Gherman" (Statele Unite ale Americii) si in cadrul Universitatii Cambridge (Marea Britanie).

In anul 1999, a obtinut titlul de Doctor in teologie la Institutul "Saint Serge" din Paris. 


La 27 decembrie 2001 a fost ales episcop, fiind hirotonit pe 14 ianuarie 2002 de Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii.

A fost episcop-vicar al Eparhiei de Suroj (Marea Britanie), insa la recomandarea Mitropolitului Antonie, Sfantul Sinod l-a numit, la doar cateva luni mai tarziu, la 17 iulie 2002, conducator al Reprezentantei Bisericii Ortodoxe Ruse la Institutiile Europene din Bruxelles.

La 7 mai 2003 a fost numit Episcop al Vienei si al Austriei, administrator al Episcopiei din Budapesta si Ungaria,
pastrandu-si si functia din capitala Europei.

In februarie 2005, a fost numit profesor invitat al Universitatii din Fribourg (Elvetia).

In februarie 2006 a fost conducatorul delegatiei Patriarhiei Moscovei la a noua Adunare a CMB in Porto Alegre.

La 10 octombrie 2007, a participat la Comisia teologica internationala ortodoxa-romano-catolica Internationala de la Ravenna.

La 5 octombrie 2008 a luat parte la "Biblia maraton", emisiune organizata de postul de televiziune italian RAI Uno. El a citit capitolul doi din Cartea Genezei, imediat dupa Papa Benedict al XVI-lea, care a citit primul capitol.

La 31 martie 2009 a fost numit episcop de Volokolamsk, Vicar al Patriarhului Moscovei si al intregii Rusii si presedinte al Departamentului de Relatii Externe al Bisericii. Cateva zile mai tarziu, pe 19 aprilie, a primit rangul de arhiepiscop de la Patriarhul Kirill in timpul Sfintei Liturghii de Pasti in Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Moscova.

In septembrie 2009, la invitatia cardinalului Walter Kasper, l-a vizitat pe Papa Benedict al XVI-lea si pe mai multi oficiali ai Curiei Romane.

Pe 1 februarie 2010 a fost ridicat la rangul de Mitropolit.

Mitropolitul Ilarion este membru al comitetelor executive si centrale din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor, al Prezidiului Comisiei "Credinta si Ordine", precum si in numeroase dialoguri teologice bilaterale.

Mitropolitul Ilarion este un membru permanent al Comisiilor comune internationale pentru Dialogul Teologic intre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-Catolica, intre Biserica Ortodoxa si Biserica Anglicana, intre Biserica Ortodoxa si Alianta Mondiala a Bisericilor Reformate. Este, de asemenea, implicat in dialogul interreligios intre religiile majore ale lumii.

Mitropolitul Ilarion este autorul a mai mult de 600 de carti si studii mult apreciate in domeniile teologiei dogmatice, teologiei patristice si istoriei bisericesti (publicate in limbile rusa, engleza, franceza, italiana, greaca, germana, sarba, finlandeza, poloneza, japoneza, romana) precum si a numeroase compozitii muzicale intre care amintim Patru poeme de Federico Garcia Lorca - pentru voce si pian (1984); Dumnezeiasca Liturghie - pentru cor mixt (2006); Priveghere de toata noaptea - pentru cor mixt (2006); Patimile Mantuitorului dupa Evanghelia dupa Matei - pentru solisti, cor si orchestra (2006); Oratoriul de Craciun - pentru cor barbatesc, cor mixt si orchestra (2007); Memento - pentru orchestra (2007) etc.


Citeste mai multe despre   5393 vizualizari

 • +15 (23 voturi)    
  SRI DIE (Marţi, 2 septembrie 2014, 21:32)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Astia dorm? cum de nu au interdictie astfel de personaje?
  • -9 (9 voturi)    
   du-te ma de aci cu aiurelille (Miercuri, 3 septembrie 2014, 11:56)

   mihaitzateo [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   Mai,daca tu nu stii ce e cu poporu nostru roman,mai du-te si mai citeste istorie,mai vezi din ce grupa de limbi face parte limba noastra si asa mai departe.
   Noi suntem mai intai si mai intai,ca limba,frati cu popoarele latine,iar apoi,cu cele slave,limba noastra avand cam 75% din cuvinte comune cu limbile latine si restu de 20-25% comune cu limbile slave,cu cateva exceptii,adica mai avem si 100-300 cuvinte comune cu limba albaneza si cuvinte comune cu limba greaca.
   Ca genetica,suntem identici cu slavi sudici,ca obiceiuri populare,cel mai apropiati iar de slavi sudici.
   Iar religia noastra e crestin ortodoxia,pentru majoritatea oamenilor si greco-catolicismul si romano catolicismul,pentru o parte mai mica a romanilor.
   Deci e firesc sa vina fratii nostri de credinta,limba si sange aci.
   Noi aci suntem traco-daci,alti se zic urmasi ai romanilor.
   Anglo-saxoni,nu avem pe aci,cu parere de rau.
   Sa nu mai zic ca majoritatea populatiei SUA nu mai e anglo-saxona,doar ca majoritatea celor din functiile de conducere,britanici,sau de descendenta britanica.
   Ukraina cu Rusia o sa se inteleaga,doar is acelasi popor,asa ca nu are rost sa ne stricam relatiile cu Rusia.
   • +4 (4 voturi)    
    intrebarea era (Miercuri, 3 septembrie 2014, 12:32)

    blec-bierd [utilizator] i-a raspuns lui mihaitzateo

    de ce nu are interdictie ?

    tu ai trantit o explicatie total pe langa si fara nici o relevanta "what so ever"

    cat despre "fratii nostri de sange" sper ca nu te referi la rusi ... ar fi prea penibil

    P.S. saxoni = sasi
   • +3 (3 voturi)    
    pentru documentare (Miercuri, 3 septembrie 2014, 12:48)

    ADan [utilizator] i-a raspuns lui mihaitzateo

    avem la fel de multe cuvinte de origine turca in vocabulary decat slavona
    • -4 (4 voturi)    
     mai pune mana si mai citeste (Miercuri, 3 septembrie 2014, 16:30)

     mihaitzateo [utilizator] i-a raspuns lui ADan

     Du-te si mai citeste,cum am mai scris,cam 20-25% din cuvinte,sunt comune cu limbile slave,in limba romana.
     Anglo-saxoni=britanici,americani de origine britanica,australieni de origine britanica etc.
     Sasii sunt niste oameni care au venit din Germania aci,parca intre Marea Britanie si Germania sunt vreo 2000km distanta.
     Cat despre teoria conform careia anglo-saxoni s-ar trage din Nordu Germaniei si de aci concluzia,ca sunt inruditi cu germanii,e o aiureala.
     Germanii actuali fac parte din grupa populatiilor central-europene iar britanicii actuali,din grupa populatiilor nord-atlantice.
     NATO cum ii zice si numele e o alianta facuta sa promoveze interesele britanicilor si ale SUA.
     NATO-North Atlantic....
     Pentru toti admiratori britanicilor si ai SUA de aci,stiiut find ca majoritatea conducerii SUA e de origine britanica,ar trebui sa stie urmatoarele:
     majoritatea britanicilor si americanilor de origine britanica si australienilor de origine britanica si asa mai departe,sunt foarte rasisti contra populatiilor vorbitoare de limbi latine.
     Si contra romanilor.
     Daca credeti ca britanicii doar pe romani si pe bulgari ii dispretuiesc,la fel de mult ii dispretuiesc si pe italieni.
     Daca esti african,esti mult mai bine vazut de britanicu de rand/americanu de rand,decat daca esti roman,italian,spaniol.
     A avut SUA vreun presedinte cu sange latin,adica macar jumate cu origini italiene sau spaniole?
     Nu a avut.
     Obama e jumatate britanic.
     Mama sa e de origine britanica.
     Asa ca nu inteleg ce tot lauda unii pe astia din SUA.
     Singuru interes a SUA aci sunt gazele de sist si aurul de la Rosia Montana,dupa ce o sa ia astea,nu o sa mai aibe vreun interes in Romania.
     SUA a trimis cativa soldati aci si a zis ca a facut nu stiu ce scut anti-racheta,care insa nu e facut,sa ne prosteasca sa ne ia aurul si gazele de sist.
     • 0 (0 voturi)    
      pai... (Joi, 4 septembrie 2014, 11:44)

      gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui mihaitzateo

      ia sa vedem ce zic si altii....
      "Anglo-saxoni este un termen folosit pentru a descrie triburile germanice ce s-au așezat în Marea Britanie prin secolul al V-lea, aici cultura lor a fost influențată de populația autohtonă celtă. Dominația lor a durat până la invazia normandă din 1066, care erau sub conducerea lui William I al Angliei. Ei sunt creditați pentru crearea poporului englez.

      Călugărul benedictian Bede îi identifică pe englezi ca descendenți a trei triburi germanice."
 • +16 (22 voturi)    
  Pravoslavnic KGB (Marţi, 2 septembrie 2014, 21:48)

  TeodorGligor [anonim]

  Incetul cu incetul incepe Rusia sa se infiltreze, contra-atacul moldovo-ortodox ...Patriarhia Rusa e mana in mana cu Kermlinul.

  E drept ca si politica "liberala-europeana" (fara valori/norme crestine) si atitudinea anti-nationala a elitelor politice si intelectuale romanesti din ziua de azi creeaza spatiu liber de manevre.
 • +16 (24 voturi)    
  cuuum? (Marţi, 2 septembrie 2014, 22:03)

  ggna [utilizator]

  Da nu suntem noi satui de popii nostri? Aducem si rusi? Rusi?????
  • +5 (7 voturi)    
   au venit sa se tocmeasca (Miercuri, 3 septembrie 2014, 10:32)

   qwerasdf [utilizator] i-a raspuns lui ggna

   cum sa imparta enoriasii dupa ce ne vor cotropi
 • -17 (27 voturi)    
  Ptiu drace (Marţi, 2 septembrie 2014, 23:07)

  Taras Bulba [utilizator]

  Ptiu drace, Hotnews scuipa si-n iaurt. Vorba aia, tot ce e rus pute!

  Bagati-o si p-asta: in seara asta ies la o bere cu un rus. Bagati acolo pe prima pagina: "Userul Taras Bulba si un etnic rus vazuti la bere impreuna!"

  Oi oi oi, vorba ardeleanului........
  • +10 (16 voturi)    
   inclusiv (Marţi, 2 septembrie 2014, 23:22)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   tu puti a nasibot nespalat dar trotilat. Cu basamac.
   • -11 (19 voturi)    
    Ban (Miercuri, 3 septembrie 2014, 0:55)

    Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

    Ban acestui individ care recurge la jigniri ieftine!
    • +13 (13 voturi)    
     ti a raspuns EXACT (Miercuri, 3 septembrie 2014, 10:43)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

     cum meriti
     • -6 (8 voturi)    
      Si cine decide cum merita? tu ? (Miercuri, 3 septembrie 2014, 10:56)

      m.l [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      ?
      • +8 (8 voturi)    
       de exemplu (Miercuri, 3 septembrie 2014, 11:08)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui m.l

       ...DA....EU !...esti multumit ? linistit ?
      • -2 (2 voturi)    
       Nu de tu, bă! (Miercuri, 3 septembrie 2014, 11:17)

       human_nature [utilizator] i-a raspuns lui m.l

       De gramatică! :D
     • 0 (0 voturi)    
      merci (Miercuri, 3 septembrie 2014, 12:50)

      ADan [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      esti un domn :)
    • +1 (3 voturi)    
     asa (Miercuri, 3 septembrie 2014, 13:07)

     baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

     problema e ca statul ar trebui sa respecte legislatia antiterorista si sa va baneze pe voi, nasibotii, adica mazeta, gustav, paton, sascha, perestroica, bertold, niuluc, etc. Pentru ca dezinformarea si propaganda desantata in favoarea unei entitati teroriste, asa cum este statul rus condus de micul paranoic putin se califica la activitati teroriste. Daca o va face si cind o va face, asta nu stiu, dar cind o va face, poate atunci si red hn va proceda la fel. Pina atunci mai lasa tupeul nesimtit de tip sovietic si zi merci ca beneficiezi de ''libertatea de exprimare''.
  • -4 (6 voturi)    
   spirit de turmă (Miercuri, 3 septembrie 2014, 10:50)

   mihai1212 [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   păi nu la fel procedează și străinii, care zic că toți românii sunt țigani?
  • 0 (0 voturi)    
   Nu uitam (Joi, 4 septembrie 2014, 9:31)

   seb_h [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Taras Bulba a primit exact ce-a meritat. Cozile de topor fesebiste sa nu fie linistite, ca si acesti popi pravoslavnici fatarnici...
 • +13 (15 voturi)    
  Ce cauta aici? (Marţi, 2 septembrie 2014, 23:16)

  DT34 [utilizator]

  Mai bine as intreba, pe el cine l-a invitat? Si de ce?
  Sper ca serviciile noastre sa-si faca treaba cum trebuie.
  Probabil cauta cit mai multe legaturi in Ro.
  Infiltrari sint destule, si in politica si in presa.
  Au vazut si rusii ca romanii au mare incredere in biserica, si iata ca se infiltreaza si acolo.
  A mai fost un nu stiu ce mare ideolog rus mai acum citeva luni de s-a intilnit cu biserica romaneasca.
  • -14 (18 voturi)    
   Tu (Miercuri, 3 septembrie 2014, 0:55)

   Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui DT34

   Tu i-ai citit CV-ul?

   Stii ce e ala un CV?!
   • +11 (13 voturi)    
    un popa RUS (Miercuri, 3 septembrie 2014, 10:44)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

    in aceste Vremuri Tulburi, nu adduce Alinare..si DOAR...VRAJBA !!!!! persoana NON GRATA sa fie acest popa bolshevick !
  • -8 (8 voturi)    
   ce caută? ține o conferință RELIGIOASĂ (Miercuri, 3 septembrie 2014, 11:05)

   mihai1212 [utilizator] i-a raspuns lui DT34

   După cum scrie în anunț, ține o conferință religioasă, pe o temă bine precizată, adresată celor interesați. Iar cărțile sunt traduse din engleză și franceză, nu din rusă.
   Să nu fim paranoici, dacă noi suntem înjurați în occident doar pentru că suntem de aceeași naționalitate cu țiganii care fac ce vor pe acolo, nu înseamnă că trebuie să facem și noi același lucru cu rușii pentru că unii conducători politici au diverse interese.
 • +15 (17 voturi)    
  Este foarte interesant (Marţi, 2 septembrie 2014, 23:43)

  istoriograf [utilizator]

  ....CV-ul lui; dar cred ca mai interesant ar fi dosarul lui de cadre de la KGB/SVR/FSB/GRU sau ce-o fi... O astfel de ascensiune spectaculoasa este posibila numai daca este impins inainte de tovarasii din serviciile mai suspomenite. Sa-mi fie cu iertare, dar la numai 48 de ani, biografia lui arata confectionata in laboratoarele specializate. Penetrarea bisericii ruse de catre servicii a fost totala si inainte si dupa '89. Ma intreb doar ce cauta in Romania. Sper ca serviciile romanesti sa nu se rusineze sa-si noteze pe toti cei intalniti de acest popa itinerant in cursul curioasei vizite pe plaiurile mioritice exact intr-un moment extrem de complicat pe plan geostrategic.
 • +14 (20 voturi)    
  Atentie ieseni! (Marţi, 2 septembrie 2014, 23:58)

  Daniels22026 [utilizator]

  Pe 8 septembrie, cu oua si legume si fructe, mergeti sa intimpinati mitropolitul sovietic cum se cuvine. Sa tina minte Romania pina-o muri! E compozitor, sa nu uitati sa-i cintati ceva!
  • -4 (6 voturi)    
   şi pisici ... (Miercuri, 3 septembrie 2014, 8:18)

   LianBerthold [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

   ... să nu uităn pisicile!
 • 0 (0 voturi)    
  Long live Gandalf the Gold (Miercuri, 3 septembrie 2014, 10:30)

  dandra [utilizator]

  of, cate fantezii in zilele noastre.
 • +5 (5 voturi)    
  Pasul următor (Miercuri, 3 septembrie 2014, 11:20)

  corvus coraX [utilizator]

  Va urma trecerea oficială la alfabetul chirilic...
  • 0 (4 voturi)    
   si apoi (Miercuri, 3 septembrie 2014, 12:45)

   mihai1212 [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   si apoi trecerea la cel chinezesc
 • +8 (8 voturi)    
  Aur si iar aur.... (Miercuri, 3 septembrie 2014, 11:21)

  MaQ [utilizator]

  Cand ma uit la el cum e costumat, ma apuca mila...
  Iisus era acoperit doar de o panza iar asta are pe el jumatate din tezaurul Romaniei.
  • -2 (4 voturi)    
   nu tot ce zboara se mananca (Miercuri, 3 septembrie 2014, 12:54)

   mihai1212 [utilizator] i-a raspuns lui MaQ

   sa fim seriosi, nu tot ce e auriu e aur. există o grămadă de materiale care imită culoarea aurului. nu zic că ăsta nu ar avea și ceva aur strecurat pe acolo, dar în general hainele astea ale popilor sunt doar de design, că n-au nimic de valoare pe ele
 • +9 (9 voturi)    
  Numai fata de popa nu are asta! (Miercuri, 3 septembrie 2014, 11:38)

  ggjupanu [utilizator]

  Apropo, popii pot fi agenti? Intreb si eu :)
  • 0 (0 voturi)    
   Ghici! (Miercuri, 3 septembrie 2014, 18:19)

   Wan Ted [utilizator] i-a raspuns lui ggjupanu

   În dictatura lui putler asta face parte din fișa postului :)
 • +8 (8 voturi)    
  Nu trebuie... (Miercuri, 3 septembrie 2014, 12:07)

  tenismenul [utilizator]

  sa uitam ca spionajul rusesc imbraca cele mai diferite forme. KGB-ul a vazut cat de religiosi pot fii ortodocsii moldoveni(cred ca sunt cei mai naivi dintre ortodocsi) si pregaatesc o infiltrare. Serviciile Secrete Romane ar trebui sa fie in stare de alerta.
 • +2 (2 voturi)    
  col. Alfeyev calca Moldova (Miercuri, 3 septembrie 2014, 18:05)

  krampus [utilizator]

  Ce uniforma nostima au coloneii din GRU ! De ce se numeste prelat ? pentru ca se infasoara intr-o prelata brodata ?!
 • +1 (1 vot)    
  BOR = tradatori de tara... (Joi, 4 septembrie 2014, 10:15)

  g01an [utilizator]

  Uite cine sustine bolsevismul in Romania, tocmai biserica romana. Astfel de actiuni nu pot fi interpretate decat a tradare de tara.
 • 0 (0 voturi)    
  Rusia (Sâmbătă, 4 iulie 2015, 17:17)

  Shiva [utilizator]

  Eu chiar astept si alte vizite din Rusia! Ca si- asa se perinda anericanii ca pe bulevard. CHIAR IMI CONVINE, " SFANTA RUSIE".


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version