Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Dinu Patriciu, adus in Romania de la Londra, a fost depus, vineri seara, la capela Cimitirului Bellu din Bucuresti, unde au venit rude, prieteni si alti apropiati ai omului de afaceri, inclusiv fosti colegi de partid, informeaza Mediafax.

Dinu PatriciuFoto: Hotnews

Avionul privat care a adus sicriul din Anglia a aterizat pe Aeroportul Baneasa in jurul orei 17.40, de unde a fost dus la Cimitirul Bellu cu o masina mortuara avand ca antemergator un autoturism de teren.

O ora mai tarziu, sicriul a fost depus in capela cimitirului. Jurnalistilor nu li s-a permis accesul in incinta cimitirului, la poarta acestuia fiind doi bodyguarzi ai unei firme private, care nu au lasat sa intre pe nimeni din afara cercului de apropiati ai lui Patriciu.

Cei veniti la capela au adus flori si coroane, una dintre acestea cu mesajul "Senatorii PNL nu te vor uita".

Dinu Patriciu va fi inmormantat, sambata, la ora 11.00, la Cimitirul Bellu din Bucuresti, a anuntat anterior familia omului de afaceri, care a facut totodata un apel la decenta si discretie in ceea ce priveste acest eveniment.

"Pentru a onora amintirea lui Dinu Patriciu, cu decenta si discretie, familia solicita intelegerea tuturor celor care doresc sa participe la slujba memoriala", s-a mai spus intr-un comunicat al familiei.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la varsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra.

"Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimele zile", potrivit unui comunicat de presa transmis la momentul respectiv de familia Patriciu.

Conform comunicatului, funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrans al familiei.

"Pe aceasta cale, familia face un apel indoliat la respectarea dorintei defunctului, ca ultimul sau drum sa ocoleasca neintelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte in ultimii ani de viata si suferinta", se mai spunea in comunicatul familiei Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.