Ambasada SUA arata intr-o declaratie remisa presei ca "suntem ingrijorati in legatura cu momentul ales" in privinta proiectului de OUG care permite migratia politica a alesilor locali. "Ne-am exprimat in trecut ingrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonante de urgenta", se mai arata in declaratia de presa a Ambasadei SUA.

Ambasada SuaFoto: Hotnews

Reactia vine in timp ce la Guvern are loc o sedinta a Executivului in care e posibil sa fie luat in discutie proiectul de OUG inaintat de Liviu Dragnea.

Declaratia integrala a Ambasadei SUA:

Am auzit argumente pro si contra ordonantei propuse cu privire la alesii locali. Suntem ingrijorati in legatura cu momentul ales. Ne-am exprimat in trecut ingrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonante de urgenta si credem ca masurile de acest fel ar trebui discutate in cadrul unui proces legislativ deschis si transparent care permite organizarea unei dezbateri la care sa poata participa liber toate partidele politice, societatea civila si toate partile interesate.

Context:

Vicepremierul Liviu Dragnea a pus in dezbatere publica un proiect de OUG care permite, timp de 10 zile, migratia alesilor locali. HotNews.ro a aratat care este marea miza pentru PSD: refacerea majoritatilor in consiliile judetene si locale unde PSD a pierdut-o in urma ruperii USL.

Proiectul a fost dur criticat de Opozitie, de societatea civila si de o parte a presei, precum si de Traian Basescu.

Liderii ACL au depus scrisori de protest la ambasadele straine de la Bucuresti, precum si la alte institutii internationale.

Ora 10.43: Guvernul a anuntat ca in sedinta de azi va dezbate proiectul de Ordonanta de Urgenta (OUG) care permite traseismul alesilor locali