Presedintele Traian Basescu a discutat telefonic, vineri, cu vicepresedintele american Joe Biden despre situatia din Ucraina. Potrivit unui comunicat de presa al Casei Albe, alte subiecte abordate au fost relatia bilaterala si viitorul summit NATO din Tara Galilor, programat in perioada 4-5 septembrie.In legatura cu criza ucraineana, Basescu si Biden si-au exprimat "preocuparea ca orice incercare a Rusiei de a interveni in Ucraina sub paravanul oferirii de asistenta umanitara va fi considerata o incalcare a legislatiei internationale, precum si a suveranitatii si integritatii teritoriale ucrainene", se arata in comunicat.

Joe Biden si Traian Basescu, la Palatul CotroceniFoto: HotNews / DP

"Cei doi lideri si-au exprimat satisfactia in legatura cu relatia bilaterala puternica Romania - SUA si au discutat despre contributia importanta adusa de Romania la securitatea internationala", se arata in comunicatul Casei Albe.

De asemenea, vicepresedintele Statelor Unite si presedintele Romaniei au fost de acord ca planurile de aparare ale NATO trebuie sa fie complete si sa poata raspunde amenintarilor provenind din estul, sudul si sud-estul Aliantei.