Magistratii Tribunalului Constanta urmeaza sa se pronunte, miercuri, cu privire la contestatia depusa de George Becali fata de perioada de executare a pedepsei la care a fost condamnat, sentinta care nu va fi definitiva, scrie Agerpres.

Becali a cerut in instanta, in urma cu peste o luna, sa-i fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, argumentand ca, potrivit prevederilor noului Cod Penal, nu mai este incriminata acuzatia de dare de mita ce i-a fost adusa in dosarul 'Valiza'.

In sala de judecata, George Becali a explicat ca el a fost de buna credinta in urma cu sase ani, cand a incercat sa-i premieze pe jucatorii Universitatii Cluj pentru ca acestia sa-si apere corect sansele in fata jucatorilor de la CFR Cluj, astfel incat Steaua sa castige campionatul.

In dosarul "Valiza", Becali a fost trimis in judecata in decembrie 2008, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce a incercat sa dea 1,7 milioane de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj.

La sfarsitul lunii octombrie 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba, fiind incarcerat in regim deschis.

Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat la trei ani de detentie in cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii, la care s-au adaugat alte sase luni dupa condamnarea in dosarul "Valiza" si in cel cu privire la sechestrarea persoanelor care i-au furat masina.