Virusul Ebola nu poate fi detectat imediat dupa infectare, primele semne ale acestuia fiind ochii rosii si eruptiile pe piele, care ar putea fi cauzate de multiple alte afectiuni. Printre primele simptome se numara si febra, durerile de cap, durerile articulare, lipsa poftei de mancare, dificultati in respiratie si dureri in gat. In stadiile avansate, Ebola provoaca diaree, varsaturi si hemoragie interna. Desi exista persoane care si-au revenit dupa ce au contactat virusul Ebola, rata mortalitatii variaza intre 50% si la 90%.

Perioada de incubare a virusului variaza de la doua la 21 de zile, dar Dr. Stephan Monroe, director adjunct la National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseases din Statele Unite spune ca pacientii raspandesc virusul doar in momentul in care apar simptomele.

Deoarece virusul este transmis prin contact direct cu fluidele unei persoane infectate (saliva sau sange), oficialii aeroporturilor incearca sa identifice in primul rand pasagerii care prezinta varsaturi severe, diaree sau alte secretii ale corpului.

  • Citeste mai multe despre virusul ebola pe MedLive.ro.