Dan Voiculescu a declarat marti seara, la iesirea de la Curtea de Apel, ca ii pare rau de faptul ca oameni "complet nevinovati", unii dintre ei peste 80 de ani, au fost "tarati" intr-un proces "criminal" doar pentru ca el trebuia sa fie condamnat.

"Pentru mine e o durere - e vorba de faptul ca oameni complet nevinovati, dintre care catia de peste 80 de ani, 70 de ani, care nu au avut niciodata nicio problema cu legea, au fost tarati in acest proces pentru ca trebuia sa fiu eu condamnata. Sunt niste oameni de o valoare extraordinara, as considera rechizitoriul acesta ca un fel de crima, a mancat niste ani din viata acestor oameni, stres enorm, si probabil ca mai devreme sau mai tarziu cei care au facut lucrurile astea vor trebui sa dea socoteala", a spus Dan Voiculescu.

El s-a declarat bucuros ca procesul s-a terminat si si-a exprimat speranta ca cei doi judecatori ai Curtii de Apel "vor aprecia corect lucrurile, asa cum au fost ele consemnate".

Intrebat de ce nu a mai pomenit nimic despre termenul "telepatie" in ultimul cuvant in fata judecatorilor, Dan Voiculescu a sustinut ca nu a dorit sa faca asta deoarece "nu reprezenta nimic nou, judecatorii stiau de telepatie, avocatii au vorbit de telepatie, nu am vrut sa ma mai repet".

Acesta i-a acuzat pr procurori ca au "mintit cu nerusinare" judecatorii.

"Cea mai mare preocupare a mea e legata de acesti oameni total nevinovati, care toata viata lor nu au facut decat sa munceasca cinstit. De mine nu ma plang, eu o sa ma descurc oricum. Problema care se pune e legata de ei, niste oameni nevinovati care nu meritau astfel de lucruri", a continuat fondatorul PC.

Intrebat de ziaristi de ce nu a afirmat in fata instantei, in ultimul sau cuvant, ca este nevinovat, Voiculescu a precizat ca acest lucru rezulta din faptul ca a facut apel.

Ziaristii l-au chestionat si cum apreciaza faptul ca Ministerul Agriculturii a solicitat marti mentinerea deciziei Tribunalului Bucuresti cu privire la latura civila, avand in vedere ca ministerul s-a constituit parte civila pentru recuperarea prejudiciului.

"Ministerul Agriculturii a facut o adresa catre tribunal in care scrie negru pe alb ca nu a avut o baza juridica ca se se constituie baza civila. Ori nu a avut baza juridica, ori vine si spune ca se constituie", a comentat scurt Voiculescu, dupa care s-a urcat in masina, fara a mai raspunde la intrebarile legate de decizia ministerului condus de presedintele PC, Daniel Constantin.