O cantareata din Republica Moldova, Irina Tarasiuk, solista a formatiei "Lume", a provocat un val de critici pe Facebook dupa ce a afirmat, despre cetatenia romana dobandita, ca "pasaportul romanesc este o simpla viza". Un grup de utilizatori vor sa trimita Ambasadei Romaniei mai multe cereri prin care sa solicite retragerea cetateniei romanesti, relateaza Publika.md.

Initiativa membrilor vine dupa ce recent, interpreta a scris pe pagina personala de Facebook ca pasaportul roman nu o face neaparat romanca, ci mai degraba "pasaportul romanesc este o simpla viza, dar nu cetatenie".

"Este doar o metoda ca sa fiu mobila. Eu sunt moldoveanca. Si punctum", a spus ea.

Pe retelele de socializare s-a declansat un adevarat scandal intre internauti si Irina Tarasiuc. Utilizatorii care au creat grupul sustin ca "pana vor lua masuri autoritatile Romane, propunem sa-i transmitem un mesaj aici la acest eveniment, daca nu gasiti solutii si-o injuratura e binevenita".

Si deputatul Eugen Tomac a condamnat gestul interpretei si a anuntat ca a facut deja demersuri la autoritatile romane pentru a i se retrage acesteia cetatenia romana.

"Doamna este nedemna sa detina cetatenia romana. De aceea am cerut reanalizarea aceste cereri de redobandire a cetateniei", a spus Tomac.