Cascadorul si actorul Szobi Cseh a fost inmormantat cu onoruri militare duminica, in jurul orei 16:00, la cimitirul Bellu din Bucuresti, in prezenta familiei, dar si a catorva sute de admiratori si apropiati, precum si colegi de breasla, transmite Mediafax.

Szobi Cseh (2009)Foto: Agerpres

Slujba de inmormantare a inceput la ora 15.00, la capela cimitirului Bellu catolic, sicriul - acoperit cu drapelul Romaniei - cu trupul neinsufletit al lui Szobi Cseh fiind scos din capela in jurul orei 15.30, in aplauzele celor veniti sa il conduca pe ultimul drum.

Sicriul a fost purtat de militari din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul", care au si tras cele trei salve, la coborarea acestuia in mormant, in aplauzele celor prezenti.

Szobi Cseh a fost inmormantat pe Aleea Artistilor din cimitirul Bellu.

La funeraliile cascadorului au participat cateva sute de persoane, apropiati, artisti, dar si admiratori ai acestuia. Printre acestia s-au numarat Vladimir Gaitan, Ion Besoiu, Cabral si sotia sa, Andreea Ibacka, Elvira Deatcu si Carmen Tanase.

Sicriul cu trupul neinsufletit al cascadorului Szobi Cseh a fost depus la capela cimitirului Bellu sambata. Coroane de flori din partea presedintelui Traian Basescu si a premierului Victor Ponta au fost aduse la capela, alaturi de altele din partea familiei, prietenilor, precum si a Asociatiei Cascadorilor Profesionisti din Romania. Tot din partea Presedintiei au fost aduse sambata familiei medalia si brevetul Ordinul National Steaua Romaniei - in grad de Cavaler, care i-au fost acordate postmortem cascadorului vineri, pentru talentul si profesionalismul dovedite in cinematografie, teatru si televiziune, precum si pentru implicarea in combaterea unor fenomene sociale negative.

Cascadorul Szobi Cseh a murit in noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni din Capitala, la varsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu.

Cascadorul a decedat dupa o grea suferinta, in urma complicatiilor renale, hepatice, cardiace si pulmonare severe, acesta neraspunzand la tratamentul intensiv aplicat, preciza, intr-un comunicat rde presa, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.