Un operator privat a pus in circulatie de vineri, 1 august, un tren rapid pe ruta Craiova -Bucuresti Nord -Constanta, cu o durata a calatoriei de aproape 6 ore. Trenul poate atinge o viteza de 160 km/h.

Acesta porneste de la Craiova la ora 05.30, ajunge in Gara de Nord la 08.36. Dupa o stationare de aproximativ o jumatate de ora pleaca spre Litoral unde ajunge la ora 11.20. Pentru intoarcerea la Craiova, trenul pleaca din Constanta la ora 14.20 si ajunge la Craiova dupa 6 ore.

Pretul unui bilet Craiova-Bucuresti este 40 lei, un bilet Bucuresti-Constanta costa 40 de lei, iar un bilet Craiova-Constanta costa 70 lei, a declarat pentru Agerpres Radu Zlatian, consultant in cadrul Softronic, firma care fabrica la Craiova trenul Hyperion.

Acesta a mai declarat ca trenul este omologat intern, a trecut toate incercarile facute de Autoritatea Feroviara Romana si a fost pus in functiune conform reglementarilor legale, fiind introdus in registrul mijloacelor de transport de calatori europene, in acest moment putand rula pe caile ferate europene.

Trenul Hyperion, realizatprin intermediul unui proiect cu finantare europeana,va opera pe linia Craiova-Bucuresti-Constanta pana la data de 13 septembrie si reprezinta un concurent pentru trenurile rapide recent introduce de CFR pe linia Bucuresti -Constanta.