Ministrul roman al apararii nationale, Mircea Dusa, s-a intalnit miercuri, la sediul MAPN, cu subsecretarul american al apararii pentru informatii, Michael G. Vickers, precizeaza ministerul intr-un comunicat de presa.

"In cadrul convorbirilor, au fost subliniate relatiile excelente pe linia schimbului de informatii, cei doi oficiali pronuntandu-se pentru dezvoltarea cooperarii bilaterale in acest domeniu.

Ministrul Dusa l-a asigurat pe partenerul american cu privire la mentinerea pozitiei ferme a partii romane in ceea ce priveste dezvoltarea relatiilor cu S.U.A. in domeniul apararii, in cadrul "Parteneriatului Strategic Intensificat pentru secolul XXI". De asemenea, oficialul roman a apreciat sprijinul acordat de catre S.U.A. pentru pregatirea personalului si dezvoltarea capabilitatilor, precum si pentru sustinerea cu tehnica si asistenta logistica a trupelor romane desfasurate in Afganistan.

Ministrul roman al apararii si subsecretarul american al apararii pentru informatii au mai abordat aspecte privind viitoarea misiune a NATO in Afganistan, subliniind necesitatea continuarii cooperarii in acest teatru de operatii si dupa anul 2014", se arata in comunicat.