Directorul general al Administratiei Nationale "Apele Romane", Vasile Pintilie, a anuntat, miercuri seara, ca isi depune demisia de onoare din functie, demersul venind dupa ce, potrivit unor surse oficiale, premierul Victor Ponta a cerut inlocuirea lui, potrivit Mediafax.

In contextul evenimentelor de astazi (miercuri - n.r.), Vasile Pintilie anunta ca isi depune demisia de onoare, din functia de director general al Administratiei Nationale 'Apele Romane', functie pe care o detinea din anul 2012", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de institutie. Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR), aflat la acest moment in concediu, au declarat miercuri dupa-amiaza, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Solicitarea de demitere a lui Vasile Pintilie a fost adresata ministrului Mediului, in subordinea caruia functioneaza institutia. Cererea a fost transmisa imediat dupa comandamentul pentru situatii de urgenta, reunit miercuri dupa-amiaza la Guvern. Dupa mediatizarea informatiei privind cererea lui Ponta, directorul de la "Apele Romane" l-a sunat pe premier si l-a informat ca a coordonat, prin telefon, intreaga activitate a institutiei in timpul inundatiilor.

Purtatorul de cuvant al ANAR, Ana-Maria Agiu, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, ca directorul institutiei a vorbit la telefon cu premierul si i-a prezentat activitatea sa de la debutul inundatiilor. Agiu a precizat ca Vasile Pintilie, care este in concediu de la inceputul saptamanii, a coordonat, prin telefon, toate activitatile desfasurate de ANAR in aceasta perioada, fara a se deplasa la fata locului.

Pintilie nu a precizat daca premierul i-a comunicat, la finalul discutiei, ceva legat de schimbarea sa din functie. Un numar de 1.184 persoane au fost evacuate de la producerea inundatiilor si 99 de locuinte au fost distruse, la care se adauga alte 168 locuinte avariate si 2.003 case inundate, a anuntat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, la comandamentul pentru situatii de urgenta de la Guvern.

El a mai precizat ca inundatiile au afectat pana in prezent, la nivel national, 223 anexe gospodaresti, care au fost distruse, si 185 unitati administrativ-teritoriale. Au fost afectate 7 drumuri nationale, pe portiuni ce insumeaza 1,5 kilometri, 37 drumuri judetene pe o distanta totala de 88,7 kilometri si 39 drumuri comunale pe portiuni totale de 239 kilometri.