Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi avertizari cod portocaliu si cod galben de ploi abundente si instabilitate atmosferica accentuata, valabile incepand din noaptea de miercuri spre joi pana vineri dimineata, pentru 8 judete din sud-estul tarii.

Cod galben si portocaliu de ploi si furtuniFoto: ANM

Potrivit ANM, codul portocaliu vizeaza judetele Caras Severin, Mehedinti si Dolj. Va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40...50 l/mp si izolat peste 70 l/mp, in cursul noptii de miercuri spre joi (30/31 iulie) in judetul Caras-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie si in judetele Mehedinti si Dolj.

Codul galben intra in vigoare joi, la ora 3:00, fiind activ pana vineri, ora 10:00.

Meteorologii precizeaza ca in intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sud-vestul tarii, precum si in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in Banat, Oltenia si sud-vestul Transilvaniei. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 50 l/mp.

Cod portocaliu si galben de ploi si furtuni / Foto: ANM