Master Planul de Transport ar putea fi prezentat in Guvern la perioada septembrie - octombrie, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, dupa ce termenul anuntat anterior pentru definitivarea celui de-al doilea draft al documentului a expirat la finele lunii trecute, informeaza Mediafax.

"La 31 august vom avea Master Planul pe Transporturi intr-o varianta de draft in care il putem finaliza definitiv, deci intr-un draft semifinal, cu pozitii ale UE, a firmelor care se ocupa de acest lucru si a nostra", a declarat Rus intr-un interviu pentru agentia de presa citata.

El a precizat ca nu cunoaste motivele care au generat amanarea termenelor legate pentru finalizarea Master Planului inainte de venirea sa la conducerea Transporturilor si estimeaza ca prezentarea documentului in Guvern ar putea avea loc in septembrie - octombrie.

Consultantul statului roman pentru realizarea Master Planului este compania americana AECOM, in baza unui contract de 9,5 milioane lei fara TVA, atribuit in 2012.

Termenul anuntat anterior de autoritati pentru definitivarea celui de-al doilea draft al Master Planului si propunerea pentru aprobare in Guvern a fost 30 iunie.

Master Planul este un instrument de testare a proiectelor si politicilor de transport si un document de analiza si strategie in acest domeniu, care va trebui sa contina o lista cu proiecte de investitii prioritizate, in functie de resursele finanicare disponibile, pentru orizontul de timp 2020, 2030 si 2040.