Rezultale examenului de admitere la Medicina, in Bucuresti, au fost afisate. Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti a publicat listele cu candidatii admisi si respinsi la Facultatea de Medicina, Facultatea de Medicina Dentara, Facultatea de Farmacie, Facultatea de moase si asistenta medicala. Anul acesta, concurenta la este in medie de 4,5 candidati pe un loc finantat de la buget la Facultatea de Medicina.

Rezultate admitere Facultatea de Medicina 2014Foto: umfcaroldavila.ro

Examenele de admitere la toate facultatile Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti s-au desfasurat miercuri, 23 iulie 2014. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii, a declarat ca "examenul a inceput la ora 9:00 si s-a desfasurat in conditii optime, respectandu-se graficul stabilit in metodologia proprie admiterii in anul universitar 2014-2015. Dupa expirarea timpului alocat examenului, lucrarile au fost corectate pe loc, cu candidatii in sala, utilizandu-se un sistem informatic, ce a permis fiecarui candidat sa afle la iesirea din concurs, ce punctaj a obtinut", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Rezultate admitere Facultatea de Medicina:

Lista candidatilor admisi

Lista candidatilor respinsi

Candidati admisi din Republica Moldova

Candidati respinsi din Republica Moldova

Candidati de etnie rroma

Rezultate admitere Facultatea de Medicina Dentara:

Lista candidatilor admisi

Lista candidatilor respinsi

Candidati din Republica Moldova

Candidati de etnie rroma

Rezultate admitere Facultatea de Farmacie

Lista candidatilor admisi

Lista candidatilor respinsi

Candidati de etnie rroma

Rezultate admitere Facultatea de moase si asistenta medicala - Asistenta Medicala Generala:

Asistenta Medicala Generala - Candidati admisi

Asistenta Medicala Generala - Candidati respinsi

Asistenta Medicala Generala - Candidati de etnie rroma

Asistenta Medicala Generala - Candidati respinsi la a doua facultate cu taxa

Moase - Candidati admisi

Moase - Candidati respinsi

Moase - Candidati admisi la a doua facultate cu taxa

Descarca de aici rezultatele de la Facultatea de moase si asistenta medicala - Alte specializari

Rezultatele examenului de admitere au fost afisate la avizierele facultatilor din cadrul UMF "Carol Davila", precum si pe site-ul universitatii. Rezultatele finale vor fi afisate dupa termenul de contestatii si rezolvare a acestora.

Contestatiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se inregistreaza si se depun la secretariatele facultatilor in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora). Candidatii pot contesta doar propriile rezultate, informeaza universitatea.

Lucrarile/chestionarele de concurs constituind obiectul contestatiei privind rezultatele probei scrise (punctaj) se recorecteaza, prin citire computerizata (rescanare), in prezenta candidatului care a depus contestatia, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afisare, in termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestatiilor. Lista candidatilor admisi se afiseaza in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, in limita locurilor finantate de la buget acordate fiecarei facultati in parte. Lista candidatilor respinsi se afiseaza in ordine alfabetica, precizeaza Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Decizia comisiei de contestatii privind rezultatele probei scrise este definitiva. Dupa afisarea rezultatelor finale, actele candidatilor respinsi se restituie acestora, la cerere, pe baza cartii de identitate, in cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fara perceperea vreunei taxe.

Anul acesta, concurenta la UMF "Carol Davila" este in medie de 4,5 candidati pe un loc finantat de la buget la Facultatea de Medicina si 3,9 candidati pe un loc la buget la Facultatea de Medicina Dentara.

O conditie necesara admiterii la facultatile Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila"din Bucuresti o reprezinta promovarea examenului de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzator notei 5,00. In cazul existentei mai multor candidati cu punctaj/nota egala cu cea a ultimului loc finantat de la buget, criteriile de departajare sunt:

  • punctajul obtinut la disciplina obligatorie (biologie pentru Facultatea de Medicina, Medicina Dentara si FMAM, respectiv chimie organica pentru Facultatea de Farmacie);
  • media obtinuta la examenul de bacalaureat.

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti a scos anul acesta la concurs, in cadrul celor patru facultati, un total de 930 de locuri finantate de la buget, dar si 520 de locuri disponibile la taxa.