Ziarul Financiar afirma ca premierul Victor Ponta a folosit miercuri, la prezentarea bilantului la doi ani de activitate, un infografic publicat cotidianul economic in data de 9 iulie 2014, in pagina 3, fara sa citeze insa sursa infograficului.

Captura site ZFFoto: Ziarul Financiar

ZF prezinta capturi de ecran cu editia din 9 iulie si graficul prezentat de primul ministru in conferinta in care si-a prezentat bilantul, in comparatie cu "guvernarea Traian Basescu.

Acest grafic ilustra scaderea randamentelor la titlurile de stat in lei.

"Titlul graficului, compozitia sa, culorile folosite, maturitatile si exemplele date sunt identice, dupa cum se poate vedea in imaginile atasate. De asemenea, nota explicativa, 'randamentele 2009-2013 sunt pentru luna decembrie, iar cele din 2014 sunt pentru martie si iunie', este identica", scrie Ziarul Financiar, inainte de a nota:

"Sursa datelor este mfinante.ro, de unde ar fi putut si specialistii premierului Ponta sa culeaga aceste date si sa-si realizeze propriul infografic, cum a fost cazul cu celelalte date macroeconomice prezentate astazi (miercuri, n.r.)".

Reamintim ca premierul Victor Ponta a fost in centrul unui scandal de plagiat international, dupa ce prestigioasa revista stiintifica Nature a scris ca in teza de doctorat a primului ministru apar numeroase pagini care au fost scrise de alti autori, fara a fi citate.