Marti, vremea va deveni instabila in majoritatea regiunilor, scrie Mediafax. Vor fi innorari temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse in vestul, centrul si nordul tarii. In restul teritoriului, vremea va ramane calduroasa, iar fenomenele de instabilitate atmosferica se vor semnala izolat, dupa-amiaza si noaptea. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp, iar izolat 40 l/mp si se va semnala grindina.

Temperaturile maxime, in scadere in regiunile vestice si nordice, vor fi cuprinse intre 23 de grade in nordul Moldovei si 34 de grade in Dobrogea si in sudul Munteniei, iar cele minime se vor incadra intre 14 si 23 de grade.

La Bucuresti, vremea se mentine calduroasa, cu o maxima termica de 33...34 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in timpul noptii, dar conditiile pentru averse si descarcari electrice vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 18...19 grade.

Miercuri, in majoritatea regiunilor vremea se va mentine in general instabila, iar valorile termice se vor situa usor sub cele normale pentru ultima decada a lunii iulie. Temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, vor fi conditii de grindina si cantitatile de apa vor mai depasi pe arii restranse 20...30 l/mp. Exceptie va face sud-estul tarii, unde vremea va fi calduroasa, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia spre seara si in cursul noptii, insa doar izolat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22...23 de grade in nordul Moldovei si in Dealurile de Vest si 32 de grade in sud-est, iar cele minime se vor situa intre 12 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 23 de grade pe litoral.