Un senator UNPR este cercetat pentru ultraj, dupa ce un politist a depus o plangere la Parchetul Judecatoriei Buzau in care a reclamat ca parlamentarul l-ar fi agresat in sediul Politiei municipiului Buzau, pe motiv ca agentul i-a suspendat fiicei sale permisul de conducere, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul UNPR, Constantin Popa, ar fi bruscat, in noaptea de miercuri spre joi, un politist in sediul Politiei municipiului Buzau, cerandu-i socoteala pentru faptul ca acesta i-a suspendat fiicei sale permisul de conducere.

Sursele citate sustin ca scandalul a fost aplanat la sosirea comandantului Politiei municipiului Buzau, comisar sef Marius Ivan, care ar fi discutat cu senatorul buzoian in biroul sau, dupa care cei doi ar fi plecat impreuna.

A doua zi dupa scandal, politistul a depus o plangere la Parchetul Judecatoriei Buzau, precum si un certificat constatator din care reiesea ca, in urma conflictului, i-a fost afectat un umar.

Senatorul UNPR, Constantin Popa, a declarat ca, in noaptea de miercuri spre joi, s-a aflat in sediul Politiei municipiului Buzau, insa doar pentru a discuta cu politistul respectiv, care l-ar fi urmarit in trafic.

"Ma urmarea baiatul asta, nu e prima data cand o face. M-am dus la el si i-am zis, domnule, nu ma mai urmari, nu ma mai hartui, ce ai cu mine, am sa te reclam. El se lauda ca e smecherul VIP-urilor, ca a amendat masina Procuraturii, ca luat permisul la X si la Y. Oricum, nu am lovit pe nimeni si doar am discutat cu domnu￯ subofiter. Inteleg ca dumnealui ar fi spus in plangere ca am zis eu ca il dezbrac si ca l-as fi amenintat. Daca eu as fi facut asta in sediul Politiei de fata cu atatia oameni, credeti ca mai plecam linistit? Nu ma legau direct? Cand esti persoana publica devii suspicios cand vezi ca te urmareste unul pas cu pas ca sa se remarce", a declarat pentru agentia de presa citata senatorul Constantin Popa.

Popa a adaugat ca, dupa finalizarea cercetarilor, ia in calcul depunerea unei plangeri pentru denunt calomnios.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Buzau, Victoria Mehedintu, a declarat ca un politist a depus o plangere privind infractiunea de ultraj, iar, avand in vedere calitatea persoanei reclamate, cauza a fost declinata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"La Parchetul Judecatoriei Buzau a fost inregistrata o plangere cu privire la savarsirea infractiunii de ultraj. Avand in vedere calitatea persoanei reclamate, dosarul a fost declinat catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat procurorul Victoria Mehedintu.

Politistul care a depus plangerea impotriva senatorului UNPR este angajat al Serviciului Rutier al Politiei Judetene Buzau, iar in urma cu cateva luni el a oprit-o in trafic pe una dintre fiicele parlamentarului, careia i-a suspendat permisul de conducere, pe motiv ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, au mai spus surse judiciare.