Dan Voiculescu s-a prezentat din nou, vineri dimineata, la sediul Politiei Ilfov, conform obligatiilor stabilite prin controlul judiciar, masura luata in dosarul in care este acuzat de santaj. Voiculescu a anuntat, cu aceasta ocazie, ca va da in judecata publicatia Deutsche Welle, sustinand ca aceasta a scris despre el " un articol foarte urat, murdar. Au depasit orice limita": "Deocamdata ieri s-a semnat un proces impotriva lui Deutsche Welle, o istitutie serioasa de felul ei. Dar exista un om acolo, Petre Iancu, care are un director, care probabil vor trebui sa plateasca 400 de mii de euro. O parte din acesti bani, daca nu chiar toti vor fi directionati catre Academia Media, pentru tinerii care vor sa intre in media. Vor fi burse gratuite", a declarat Dan Voiculescu, adaugand ca jurnalistii Deutsche Welle "au depasit orice limita", scrie EVZ.

Dan VoiculescuFoto: Agerpres

Contactat de B1 TV, redactorul-sef al redactiei in limba romana a publicatiei Robert, Schwartz, s-a aratat surprins de gestul omului de afaceri: "Probabil ca este obisnuit cu un stil de lucru la antenele pe care le patroneaza. La noi se lucreaza onest, de aceea sunt luat prin surprindere si astept sa vad la ce se refera concret domnul Voiculescu. Dar stiind articolele noastre, imi dau seama ca exagereaza ca de obicei."

Articolul la care face referire Dan Voiculescu, semnat de Petre Iancu, a fost publicat de Deutsche Welle pe data de 9 iulie cu titlul "Final de epoca pentru varan". "Se va sfarsi tenebrosul ev marca Dan Voiculescu? Se vor putea demantela retelele securisto-oligarhice din fostul univers comunist care pun democratia in pericol? Condamnarea lui definitiva ar putea declansa o revolutie", scria atunci Petre Iancu. Articolul integral aici.