ROMATSA informeaza ca este pregatita sa faca fata eventualei cresteri a traficului aerian, dupa accidentul aviatic din Ucraina, si ca asigura deja o crestere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutarii zborurilor in contextul conflictului din tara vecina.

"ROMATSA este pregatita sa faca fata eventualei cresteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina. Regia a luat deja masurile necesare pentru a asigura, in siguranta, serviciile de navigatie aeriana pentru aeronavele care survoleaza spatiul aerian al Romaniei. In cazul in care vor exista solicitari din partea EUROCONTROL, regia este pregatita sa asigure mai multe sectoare de dirijare simultan", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX, joi seara, de Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Totodata, ROMATSA precizeaza ca asigura "deja o crestere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutarii zborurilor, in urma conflictului din Ucraina".

Un avion de pasageri al companiei Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prabusit joi in regiunea ucraineana Donetk.

Potrivit unui oficial din Ministerul ucrainean de Interne, peste 300 de persoane au murit in urma prabusirii avionului, printre victime fiind 23 de cetateni americani.

Franta a indemnat toate companiile aeriene sa evite spatiul aerian ucrainean.

Autoritatile ucrainene au inchis toate rutele aeriene care tranziteaza estul tarii, a anuntat Eurocontrol, citat de AFP.