Ministrul Titus Corlatean a dispus activarea celulei de criza la nivelul MAE ca urmare a catastrofei aviatice din Ucraina, obiectivul prioritar constituindu-l obtinerea de informatii certe cu privire la cetatenia pasagerilor aflati la bordul avionului prabusit, pana acum nefiind informatii oficiale, transmite Mediafax.

"Ministrul afacerilor externe Titus Corlatean a dispus activarea Celulei de criza la nivelul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, ca urmare a catastrofei aviatice survenite in estul Ucrainei. Obiectivul prioritar il constituie obtinerea unor informatii certe cu privire la cetatenia pasagerilor aflati la bordul avionului prabusit", se arata intr-un comunicat transmis joi seara de MAE.

Pana la momentul actual, autoritatile olandeze nu au comunicat informatii oficiale in acest sens, precizeaza ministerul.

Ambasadele Romaniei la Haga, Kiev si Kuala Lumpur se afla in legatura permanenta cu oficialitatile locale pentru clarificarea situatiei, mentioneaza sursa citata.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 295 de persoane s-a prabusit joi in regiunea ucraineana Donetsk. Cursa MH17 a disparut de pe radare in estul Ucrainei si s-a prabusit in apropierea orasului Sahtarsk, in regiunea separatista Donetsk.