Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi la Pecica, judetul Arad, ca va discuta vineri cu noul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe tema portofoliului ce i-ar putea reveni Romaniei in cadrul Comisiei Europene si va exprima optiunea Guvernului de la Bucuresti pentru pastrarea portofoliului agriculturii si nominalizarea lui Dacian Ciolos drept comisar european, transmite Agerpres.

"Vreau sa va lamuresc foarte clar cum merg lucrurile. Dupa cum stiti, aseara in cadrul Consiliului European, nu s-a ajuns la o concluzie privind numirea presedintelui Consiliului European si al Inaltului reprezentant pentru politica externa. Deocamdata, singura persoana numita, confirmata de Parlamentul European este presedintele Comisiei, domnul Juncker, cu care voi vorbi maine (vineri - n.r.). O sa vorbesc cu domnia sa. Optiunea Guvernului Romaniei este de a pastra portofoliul agriculturii si de a-l nominaliza pe domnul Ciolos (Dacian - n. r.)", a declarat premierul.

Victor Ponta a adaugat ca nu poate face o nominalizare pana nu discuta cu presedintele Comisiei Europene.

"E ca si cand as nominaliza pentru ceva ce nu avem. In momentul in care am confirmarea din partea domnului presedinte Juncker ca Romania poate sa obtina acest portofoliu voi face imediat nominalizarea", a mai spus premierul.