Presedintele Traian Basescu transmite, intr-un comunicat, ca este "consternat" de tragicul eveniment petrecut joi in spatiul aerian al Ucrainei si cere clarificarea imediata a conditiilor in care s-a produs accidentul aviatic. Totodata, seful statului solicita ca experti ai Uniunii Europene sa participe la ancheta alaturi de autoritatile ucrainene.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, este consternat de tragicul eveniment petrecut joi, 17 iulie a.c., in spatiul aerian al Ucrainei in care a fost implicata o aeronava Malaysia Airlines cu 295 de persoane la bord. Domnul presedinte Traian Basescu cere clarificarea imediata a conditiilor in care s-a petrecut tragicul accident si solicita ca experti ai Uniunii Europene sa participe la ancheta alaturi de autoritatile ucrainene", se arata intr-un comunicat difuzat joi seara de Administratia Prezidentiala, referitor la accidentul aviatic produs in estul Ucrainei, in apropiere de granita cu Rusia.

Un avion malaezian de linie care efectua o cursa Amsterdam - Kuala Lumpur, cu 295 de oameni la bord, s-a prabusit joi in regiunea Donetsk, in estul Ucrainei, in conditiile in care Kievul nu exclude ca acesta sa fi fost "doborat", scrie AFP. Avionul zbura la peste 10.000 metri altitudine.